Martin ble «Årets unge mannlige utøver»

SESONGKLAR PRISVINNER. BIL-skiskytter tar med seg litt ekstra energi inn i sesongstarten på Lillehammer kommende helg etter å ha blitt kåra til «Årets mannlige unge utøver» under Idrettsgalla Sør i Aqarama i Kristiansand lørdag kveld. (Arkivfoto)

I fjor ble han slått av en o-løper, i år var det birkenesskiskytter Martin Uldals tur til å bli kåra til «Årets unge mannlige utøver» under Idrettsgalla Sør.

– Det var selvfølgelig en veldig kul beskjed å få. Det var to andre sterke nominerte, så å ta den var veldig stilig. Det betyr jo at man blir lagt merke til, og at det er folk som følger med og synes det er kult at man gjør det bra. En får litt følelse av at det er flere som har lyst til at en skal nå målene sine, sier Uldal til Birkenesavisa på telefon fra Beitostølen, hvor han er på snøsamling med rekruttlandslaget. Der er også klubb- og landslagskamerat Andreas Aas, som var nominert i samme kategori som Uldal under idrettsgallaen i Aquarama i Kristiansand. Dermed kom to av de tre nominerte i denne kategorien fra Birkenes IL. Tredjemann var sykkeltalentet Stian Fredheim fra Kristiansand Cykleklubb.

– Litt ekstra kult med to fra Birkenes, da, sier Martin Uldal. Sist sesong ble han «Overall Winner» under junior-VM i skiskyting i Soldier Hollow i USA. Dermed fikk han gå verdenscupavslutningen i Holmenkollen sammen med verdenseliten, og debuterte med en knallsterk 20. plass, noe som ga gjenlyd i skiskytter-Norge. Denne sommeren har BIL-junioren yppa seg mot drevne verdenscupløpere både her hjemme og ute i Europa. Det skal derfor bli spennende å se hva kan utrette i sesongstarten på Lillehammer kommende helg. Der skal det gås sprint lørdag og fellesstart søndag,  junior og senior i samme klasse. Dermed får birkelandsgutten en ny sjanse til å bryne seg på Bø-brødrene, Vetle Sjåstad Christiansen og de øvrige norske verdenscupløperne.

– Jeg gleder meg veldig! Jeg har ikke testa så mye, men formen skal være bra, bekrefter Uldal, som har et klart mål for sesongstarten.

– Jeg har virkelig lyst til å få gå IBU Cup fra start, det er det viktigste. Da er det topp ti som gjelder.