BIL-damene kapra 3. plassen

TROSSA SMERTENE. Hun sliter fortsatt med en smell i kneet for et par kamper siden, likevel var keeper Christine Andresen en av BILs beste mot Rygene 1 og svært delaktig i seieren som sikra BIL-damene tredjeplassen i serien.

Med tremålsseier mot Rygene 1 i siste serierunde jompa BIL-damene opp fra nest siste til tredjeplass på tabellen.

– Veldig gøy, men egentlig riktig også, for jeg synes vi er hakket bedre enn laga under oss, sier trener Trond Endresen etter at Birkenes 1 sikra seg tredjeplassen i damenes 3. divisjon med 1-4-seier over Rygene 1 onsdag kveld. Det sto 0-1 til pause etter scoring av Hanne Helleland, som satte inn en retur fra keeper på et skudd fra Christina Stray Imenes. I pausen mante BIL-treneren spillerne sine til å slutte å slurve, komme opp i Rygene-spillerne og trøkke til. Budskapet ble hørt og omsatt i praksis. Bare fem minutter ut i andre omgang er det Christina Stray Imenes sin tur til å sette inn en retur fra keeper, denne gang etter et langskudd fra Amalie Snøløs. Dette skulle vise seg å bli returmålenes aften, for minuttet etter er Anette Urdalen frampå og ekspederer en keeperretur på et frispark fra Tonje Strigen Reiersølmoen i nettet. Men det er ikke slutt med dét. Snaue 20 minutter før full tid setter Christina Stray Imenes inn sitt andre mål for kvelden på en, ja, du gjetta riktig, retur fra keeper på et skudd fra Kaja Aamlid Bjelland. Da gjør det ingenting at Rygene reduserer få minutter seinere. BIL kan kontrollere inn en fortjent trepoenger.

Trener Trond Endresen framhever keeper Christine Andresen, venstreback Kaja Grødum og midtbanespiller Hanna Matre etter seieren:

– Christine er veldig god i dag, hun kommer ut og avverger flere store Rygene-sjanser og gjør en nesten feilfri kamp. Kaja på venstrebacken gjør knapt en feil, og så har vi Hanna som kommer inn i førsteomgangen og gjør sin kanskje beste kamp på damelaget.

BIL-treneren innrømmer at det har vært en spesiell sesong, der skader har gjort det vanskelig å klare å stille lag i både 3. og 4. divisjon, spesielt i vårsesongen.

– Når førstelaget da havner på tredjeplass i 3. divisjon og andrelaget midt på tabellen i 4. divisjon, så er jeg egentlig ganske fornøyd med høstsesongen, sier han.

 

KAMPFAKTA

Rygene 1 – Birkenes 1 1-4 (0-1)

Bane: Agdersveis Stadion Rygene

Mål: 0-1 (9) Hanne Helleland, 0-2 (50) Christina Stray Imenes, 0-3 (51) Anette Urdalen, 0-4 (71) Stray Imenes, 1-4 (74)

BILs lag (1-4-5-1): C. Andresen – T. Strigen Reiersølmoen, K. Lien, H.S. Aronsen, K. Grødum – A. Frøysnes Flaa, A. Urdalen, A. Snøløs, K.M. Aamlid Bjelland, H. Helleland – C. Stray Imenes. Innbyttere: H. Røstad Matre, M. Mosfjell, A. Endresen, E. Løland

Dommer: Johan Hano, Lia IL