– Nå ser det ut som Europa med vilje vil gå under

 

Krigen i Ukraina er fryktelig og jeg syns USA burde gripe inn. USA er jo vant med å krige rundt heile verden, så hvorfor ikke hjelpe Ukraina. Nå bruker Norge som regel å være med på USAs sine kriger. Men det er jeg imot. Vi bør ikke blande oss inn i alle kriger som USA driver med.

Prinsipielt så er jeg imot all boikott. Det er sjelden det hjelper. Nå har de vestlige landene boikottet Iran i ca. 40 år uten at det har hjulpet noe som helst. Lederne sitter like trygt som før. Det er sivilbefolkningen det alltid går utover. Lederne i landene klarer seg alltid. For da kan de bare skylde på de vestlige landenes sanksjoner når sivilbefolkningen lider.

Men boikotten av Russland er rar. Europa boikotter seg selv ved å ikke ville ha gass, kunstgjødsel og lignende. Det er Europa det går utover. Russene har vel nesten tjent på krigen med høye gasspriser og oljepriser. Det er sivilbefolkningen, bedrifter og heilt vanlige folk det går utover. De som styrer og steller klarer seg alltid, for de har sugerøret ned i folks lommebøker.

Jeg tror ikke på den globale oppvarmingen. Selvfølgelig så kunne jeg ønske at temperaturen hadde gått opp. Men jeg tror at temperaturen har variert heilt siden Adam og Eva levde. Vi har hatt varme perioder og så kalde perioder hvor det ikke var sommer i Norge. Nei, jeg tror at det er en unnskyldning for få inn skatter og avgifter. Er så lei av å høre på vaset om klimagassutslipp.

Det er flott med fornybar energi. Men det vil aldri erstatte atomkraft, gass og olje. Men det grønne skifte må ikke gå for raskt. En kan ikke kutte ut kull og atomkraft før en har fått alternativ kraft. Tyskland er vel et godt eksempel på hvordan det går når miljøfanatikerne får styre landet. Det er snakk om å stenge ned deler av industrien. Angela Merkel har vært en katastrofe for Tyskland og Europa. Vindmøller er bra, men det er ikke stabil kraft. Gjennom historien har alle sivilisasjoner gått under. Sånn som Romerriket. Nå ser det ut som Europa med vilje vil gå under. For energi er det viktigste for et samfunn som skal fungere, nesten like viktig som mat. Inderen og kineserne ler nok når de ser på europeerne sin avvikling av sivilisasjonen. Kineserne syns sikkert det er bra at europeerne avvikler seg selv. Men nå har vel europeerne innsett feilen og startet opp kullkraft og atomkraft igjen.

Jeg skal selv gå over til det grønne skifte. Har bestilt batteribil. Hadde aldri tenkt at jeg skulle kjøre batteribil. Nå har rikfolkene kjøpt elbil, så når det er vanlige folks tur til å gå over til elbil, ja så går avgiftene opp på familiebilene.

Batteribilene er visst så spreke, så det er spennende om jeg klarer svingen i Dalanshåla. Men det gjør ingenting for kommunen har lagt ein fantastisk vei over Klepp med ny asfalt. Den har blitt heilt fantastisk. Litt trist at de ikke asfalterte heile veien over Svaland, Bare noen strekk her og der.

Sikkert mange som ikke vet at veien mellom Vassbotten og Oggevann stasjon ikke ble åpnet før på 70- tallet. Kan tenkes at på deler av strekningen var der vei fra før. Men en jeg kjente som arbeidet på Hunsfoss og som bodde på Joreid ved Ogge måtte bruke båt til Vatnestrøm og hadde parkert bilen der for å komme på arbeid.

Høyre er flinke til å få god liste til kommunevalget og jeg må gratulere Arild Windsland med topplasseringen. Vi i FrP er klare til å samarbeide med Høyre etter valget. Høyres liste var fylt opp med folk fra Senterpartiet, KrF, FrP og au folk fra Høyre. Ja som ei ekte bygdeliste skal være.

Heilt enig med Harald Vestøl om at utvalgsstrukturen ble dårlig. Jeg mener også at ordføreren burde vært lederen i planutvalget. Det er naturlig at ordføreren reiser rundt og prater med de som søker om dispensasjon. Jeg og Senterpartiet tenkte å stemme mot den forandringen, men vi skjønte at vi ikke ville få flertall, så vi droppet det.

Tradisjonen tro så ble det elgjakt og blautkake på Steinsland i år også.

 

Odd Gunnar Tveit (FrP)

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.