Utsalget av lokalprodusert mat er åpnet i Fritun

FORNØYDE KUNDER. Kari Hansen (til venstre) og Ragnhild Dahle avla gårdsbutikken et besøk på åpningsdagen, og var godt fornøyd med opplevelsen.

Leif Johan Rugsland har nettopp ankommet med varer fra Åmli Gårdsmeieri. I løpet av dagen har de fleste andre leverandører vært på plass med sine produkter.

Den tidligere kiosken i Fritun bugner nå av poteter, grønnsaker, meieriprodukter, sjokolade og andre lokalproduserte varer. Mange kunder kom innom da butikken åpnet dørene klokken 14 i dag.

ÅPNET. Rugsland Gårdsutsalg åpnet fredag ettermiddag. Leif Johan Rugsland (til venstre) er godt fornøyd med åpningsdagen så langt. Her sammen med to av leverandører. Frode Borø Svaland som kommer med kjøtt fra Svaland Gård og Roald Goldsworthy som stiller med honning fra Småbruket Gård.

Åmli Gårdsmeieri, Slettene Hage, Røyland Gård, Tjamsland Ysteri, Ogge konfektmakeri, Slakter Eide, Svaland Gård, Flakk Gård og Småbruket Gård stiller med stort utvalg i tillegg til initiativtakerne selv. Trygve Rugsland med ved og Leif Johan Rugsland med poteter, grønnsaker og diverse sylta grønnsaker og syltetøy.

Tone Røinesdal Holen, mor til Leif Johan, har tatt første økt bak disken. Hun er spent på mottagelsen, men både håper og tror at birkenesingene benytter seg av tilbudet.

Noen av dem som kom innom på åpningsdagen var Kari Hansen og Ragnhild Dahle.

– Dette er kjempespennende. Vi trenger dette her på Birkeland, sier Kari.

– For noen tiår siden hadde Bernt Johan Birkeland et torvutsalg med poteter og grønnsaker. Vi savner det, skyter Ragnhild inn.

– Det var veldig koselig og oversiktlig her, og så gøy at det er mye annet her, og ikke minst at det er lokalt, skyter Kari.

– Vi må støtte nærmiljøet. Det er viktig, sier de begge, og lover absolutt å komme igjen.