Ble straffa hardt av serielederen

UNG OG GOD. Kaja Aamlid Bjelland jobba og kriga i to ganger femogførti og var Birkenes’ beste mot serieleder Gimletroll 2 torsdag kveld.

BILs 3. divisjonsdamer spilte jevnt med den suverene serielederen Gimletroll i én omgang, men ble straffa hardt for personlige feil.

Gimletroll 2 kom til Birkenesparken med 15 poeng på fem kamper og 17-1 i målforskjell og reiste igjen med 18 poeng på seks kamper og 22-2 i målforskjell. Vi har altså våre ord i behold når vi kaller oransjetrøyene suverene. Til tross for at de lå, og fortsatt ligger, på nest siste plass på tabellen, viste likevel birkenesdamene at de kan spille jevnt med de beste. Men skal det bli poeng mot et lag som Gimletroll, må trøkket holdes oppe i samfulle 90 minutter. Det klarte ikke BIL-damene torsdag kveld. De tok gimletrollene litt på senga og skapte to kjempesjanser ved Christina Stray Imenes før det var gått ti minutter. Bortsett fra et skudd som smalt i innsida på stanga skapte ikke Gimletroll de store sjansene, før det gjensto to minutter til pause. Da utnytta Hedda Pedersen en glipp i BIL-forsvaret og fastsatte pauseresultatet til 0-1 på kontant vis. Det ble opptakten til en seksminutters periode som avgjorde kampen. For i løpet av de fire første minuttene av andre omgang putta oransjetrøyene på ytterligere to ganger, ved Kristin Nordgaard Lorentsen og Eline Mykland Svendsen. Det hjalp lite at Christina Stray Imenes reduserte på straffe etter selv å ha blitt lagt i bakken i Gimletroll-feltet. Gimletrollmaskinen malte på, og 20 minutter før full tid satte Eline Mykland Svendsen inn sitt andre mål på halv volley og feira med en araber flikkflakk. Minuttet før slutt utnytta Rebecca Abusland en ny glipp i BIL-forsvaret og fastsatte sluttresultatet til 1-5. Stortapet til tross, det var lyspunkter i birkenesspillet.

– Det er noen minutter der som blir matchavgjørende, men dere står på, jobber og sliter. Det viser karakter, og det skal dere ta med videre. Presterer dere sånn mot Lyngdal, så er jeg sikker på at det blir tre poeng der, roste trener Trond Endresen spillerne etter kampen. Neste utfordring for hvittrøyene er altså tredjeplasserte Lyngdal/Flekkefjord. Det skjer onsdag kveld, i Lyngdal.

Kampfakta

Birkenes 1 – Gimletroll 2 1-5 (0-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 0-1 (43) Hedda Pedersen, 0-2 (47) Kristin Nordgaard Lorentsen, 0-3 (49) Eline Mykland Svendsen, 1-3 (59, str.) Christina Stray Imenes, 1-4 (70) Mykland Svendsen, 1-5 (89) Rebecca Abusland.

BILs lag (1-4-2-3-1): C. Andresen – M. Mosfjell, M. Mollestad, K. Lien, T. Strigen Reiersølmoen – H. Helleland, A. Urdalen – A. Snøløs, R. Svaland Grødum, K.M. Aamlid Bjelland – C. Stray Imenes. Innbyttere: H.S. Aronsen, H. Røstad Matre, K. Grødum.

Dommer: Stian Rasmussen, Tobienborg FK

Tilskuere: Ca. 30