12 seniordisipler på tur

Den første seniorturen i september gikk til Homslia med 12 spreke pensjonister. Dette er en tur som gir musklene god trim i de passe bratte oppstigningene. Lengden er 2 kilometer hver vei, og turen kan anbefales for de aller fleste som ikke går på krykker.

Matpausen hadde deltakerne selvsagt i Homslia som ifølge Birkenes Bygdesoge har omkring 600 dekar produktiv skog. Eiendommen tilhører Asbjørn Flaa, og er innlemmet i det som heter «Digeelva og Øygardsmarka naturreservat».

Turdeltakerne er opptatt av å få med flere «yngre» pensjonister på seniorturene, og det blei drodla litt om hva som må til for å fange deres interesse. Kanskje må det dannes ei egen «juniorklasse»? I så fall blei det foreslått at de sprekeste i gjengen måtte ta seg av dette. Og hvem er så de sprekeste? Jo, bl.a. de tre som fyller 90 år i løpet av 2022, nemlig Thorbjørn Slaastad, Lars Aasbø og Ole Aasen, og som alle var med denne dagen.

Det blei ingen konklusjon på «ungdomsutfordringen», men alle var i hvert fall enige om at turen til Homslia denne første dagen i september med solskinn og god temperatur, hadde vært en veldig trivelig tur.

 

Olav Heimdal

___________

Brukerskapt