Friidrettsfest i Birkenesparken – det nye anlegget er åpnet

BARNA ÅPNET ANLEGGET. Istedenfor snorklipping, så fikk barna løpe og bryte snora når åpningen var et faktum.

Folk strømmet lørdag til Birkenesparken for å være med på åpningen av det nye friidrettsanlegget. Og hvilken folkefest de godt over 400 menneskene som møtte opp i finværet fikk oppleve. Birkeland Musikkorps startet det hele med å gå hele 400 meteren mens de spilte, og avsluttet med «Lille Norge». Et topp moderne dekke rundt anlegget, gir hele idrettskommunen et stort løft.

Svært mange barn og unge møtte opp for å se og prøve det nye fantastiske anlegget, som nå står klart i Birkenes IL sin mangfoldige idrettspark. Før det var det en høytidelig åpning, med ordfører, gjester, takketaler til de som har stått i spissen for det nye få anlegget.

– Hovedlaget satte ned ei arbeidsgruppe for rundt to år siden for å få til et ordentlig friidrettsanlegg, innledet Salve Eieland. Og i dag ser vi alle hvilken fantastisk jobb disse har gjort, sa lederen i Birkenes IL.

– Vi har mange å takke fortsatte Eieland. Birkenes Sparebank, Svalandsgubben, Birkenes Kommune og hovedlaget i Birkenes, for økonomiske krefter.

– Lederen takket også alle entreprenørene som har gjort anlegget ferdigstilt på under tre måneder. Det blir ikke klipping av åpningssnor, som vanlig, Her skal alle barna løpe mot snoren som en åpning, for å vise at dette er bygget til fremtiden for fremtiden, som er nettopp barna våre.

KLEM OG BLOMSTER. Ildsjel Andreas Emil Hansen får her overrekt blomster og får en klem av ordfører Gyro Heia.

Ordfører Gyro Heia delte ut blomster og kom i sin tale inn på viktigheten av den nye utendørs «storstua», som Birkenesparken nå har blitt.

– Nå har vi et av Norges flotteste idrettsanlegg, og vi skal være utrolig stolte. Nå håper jeg mange vil bruke friidrettstilbudene, og dette gir en ny giv til fremtidige idrettshelter. Men viktigst av alt er at dette er et breddetilbud, som alle kan bruke og spesielt barn og unge. Jeg vil takke alle i Birkenes IL for en fantastisk jobb, sa ordføreren.

Andreas Emil Hansen, Øystein Matre og Oddvar Glidje har alle vært sterkt involvert i anlegget, og vært tre frontfigurer i friidrettsanlegget. Hansen sa følgende til Birkenesavisa.

– Denne dagen er helt perfekt på alle måter. Med et fantastisk vær, og masse folk på åpningen, så har dette vært helt optimalt. Vi er alle så stolte i dag. Og når vi ser rundt oss her nå, tenker på planleggingen som startet for kun to år siden, all dugnaden og et rekordraskt arbeid fra entreprenørene, så er dette stort fortalte ildsjelen.

LEGENDER. Ivar og Reidar Andreassen besøkte åpningen og var imponert. «-dette var noe annet enn da vi løp til anklene i sand», sa Reidar. Her sammen med Arvid Falander og Kenneth Bjorvatn.

Etter den offisielle åpningen treffer vi to idrettslegender i Birkenes, både i friiidrett og langrenn. Brødrene Ivar og Reidar Andreassen er begge norgesmestre tilbake på 1960-tallet, og oppnådde store titler i sin tid.

– Nei dette er utrolig flott. At barna og de unge nå får slikt et anlegg betyr så mye for rekrutteringen. Tenk den gang vi løp, da sprang vi med sand til langt opp på anklene, forteller Reidar oss. La oss håpe dette gir en god vekst og at hele kommunen tar dette i bruk.

Norgesrekordholder i stille lengde, Kenneth Bjorvatn, satte også farge på dagen. Han var med og bidro i lengdegropa, og gav gode råd da de yngste fikk prøve seg.

– Dette inspirerer, og det er utrolig at idrettslaget har fått til et så flott anlegg, på så kort en tid. Å se barna kose seg her og myldre rundt, gir håp om flere navn med Birkenes IL på ryggen, som hevder seg i fremtiden. Jeg bor jo like ved, og tross at jeg har egen lengdegrop hjemme, så blir det nok trening her også, forteller Bjorvatn oss.

STAFETTVINNERNE. Pust og Pes Tollnes med Ludvig Østerberg Heia, 2. etappe Eline Heia, 3. etappe Emil Håkedal Tveite og 4. etappe Eivind Flaa, vant 4×400 meteren. Her er de i oppvarming før løpet.

Dagen ble avsluttet med stafetter der flere lag var påmeldt. Det ble løpt både 4×100 meter og 4×400 meter stafett, i ulike klasser Her var både politikere, den lokale banken, entreprenører og lokale bedrifter med og satt farge på stafettene, sammen med alle barna og ungdommene som løp.

Firmaet som la toppdekket i Birkenesparken, dro rett fra Birkeland til Paris. Der de nå skal legge det nye dekket for De Olympiske leker i 2024. Så hvem vet, kanskje OL-arrangøren i Frankrike drar til Birkeland, for å sjekke underlaget til løpsøvelsene om to år.

 

BILDER:

 

(Foto: Andreas Emil Hansen)

 

 

 

 

(Foto: Andreas Emil Hansen)

 

(Foto: Andreas Emil Hansen)