Eksproffen ble redningen

RYDDEGUTT. Keepervikar Michael Crowe rydder unna rett foran støveltuppene på en Donn-spiller

Først scora Michael Crowe Birkenes’ mål. Så måtte den tidligere proffkeeperen trekke på seg keepertrøya. Og redda det ene poenget mot Donn 2.

– Det er to år siden jeg sto i mål, så jeg var mer nervøs for dét. Der følte jeg at jeg måtte prestere, smiler 26-åringen etter å ha redda ett poeng for Birkenes mot Donn 2 på Dønnestad-gresset mandag kveld. Og la oss gjøre det klart med én gang: Eksproffen med fartstid i Ipswich og Preston i engelsk Championship og Viking og Start her hjemme, gjorde ikke skam på keepertrøya. Drøye kvarteret før full tid lå han strak oppe i krysset og slo et kanonskudd fra Donn til corner. Hadde ikke en Donn-spiller i neste øyeblikk fått pannebrasken på den lave corneren og styrt inn utligningen for blåstripene, så hadde Crowe blitt matchvinner også. Det var nemlig han som sendte Birkenes i ledelsen etter snaue 20 minutters spill med en hard markkryper som Donn-keeperen ikke klarte å holde.

Flere kjempesjanser

Midtstopperens første mål i BIL-trøya.

– Det var gøy, men jeg er ikke vant til å score, så jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, så det ble ikke noe feiring, ler han.

Mens Donn prøvde å trille ball, og tidvis fikk det til, dog uten å skape flust med målsjanser, var Birkenes farlige på kontringer. Rett før pause hadde Ørjan Hansen en kjempemulighet til å doble ledelsen, men Donn-keeperen fikk en fot på ballen. Rett før full tid kylte Michael Crowe i vei et langt utspill som sendte Jon Frigstad alene igjennom, men skuddet fra skrå vinkel strøk motsatt stolpe. Vi legger likevel til en nestenmålgivende på keepervikarens poengkonto. Johannes Christiansen hadde et par skuddforsøk fra distanse som hadde fortjent en bedre skjebne.

Høyt gress og varmt

Så mye mer var det ikke å berette om. Til spillernes forsvar skal det sies at Dønnestad-gresset hadde fått vokse seg høyt og saftig i løpet av sommeren. Når gradestokken i tillegg viste 26 varme, så var det ikke lett å spille sambafotball på Dønnestad mandag kveld. Nærmest samba var Donn, nærmest scoring nummer to var Birkenes. Dermed var det vel rimelig greit med poengdeling, Geir Atle Ellingsen?

– Jeg synes vi leverer hederlig innsats. Kampen kunne vippa begge veier, men etter en såpass tung kamp, hadde det smakt bedre med tre poeng, fastslår BIL-treneren. Uavgjort 1-1 fører sjelden med seg de store tabellendringene. Ei heller dette. Donn 2 er fortsatt på 4. og Birkenes på 5. plass på 5. divisjonstabellen. Neste test for hvittrøyene er kommende mandag mot Trauma 2 i Birkenesparken.

 

KAMPFAKTA

Donn 2 – Birkenes 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 (19) Michael Thomas Tallaksen Crowe, 1-1 (73) Even Fjellestad

BILs lag (1-4-5-1): T. Salvesen – E. Wisløff-Ohrvik, L. Aamlid, M.T. Tallaksen Crowe, O.M. Søbye Byremo – K.A. Espegren, C. Dahle, H. Suggelia, K. Suggelia, J. Frigstad – Ø. Hansen. Innbyttere: J. Christiansen, J. Myhrebakken Bergstøl, S. Stavland Ohrvik, T. Haugen Bildøy.

Bane: Dønnestad gress

Dommer: Espen Larsen, Imås IL

Publikum: Ca. 20