Kanskje ruller det en Rolls Royce inn porten i Birkenesparken på lørdag

(Arkivfoto)

Birkelandsdagene har svært mye, for svært mange, de tre dagene arrangementet pågår. Birkenesparken på lørdag blir ikke noe unntak, der publikum blir møtt av mange boder, sang og musikk, olabilløp, og ikke minst en stor veteranbilutstilling.

De første årene var brukt- og delmarked, og veteranutstillingen oppe ved Birkeneshallen. De siste årene er dette flyttet ned til Birkenesparken på grunn av plassmangel. Men plassmangel kan bli en realitet også i år, med tanke på at et område er stengt av ved den nye løpebanen.

Det er Birkenes IL, som sammen med AMK (Agder Motorhistoriske Klubb) arrangerer det hele i Birkenesparken. I den forbindelse får vi noen ord med leder av AMK, Håkon Magne Omland.

– Vi i AMK gleder oss alltid til å komme til Birkeland. Nå har det vært korona en stund siden sist, så vi er litt spente på deltagelsen med biler. Det kan slå begge veier. Og så vil været naturlignok spille inn med tanke på veteranbilene, forteller Omland oss.

– Men blir det fint vær, så kommer det til å komme mange biler i år, det er jeg sikker på. Det kan bli en utfordring med plassmangel, så jeg håper vi får studd på plass alle veteranbilene som kommer.

– Noe antall kan jeg ikke anslå til dere, siden det ikke er noen påmelding. Men som sagt, med fint vær, da blir det trangt i Birkenesparken, det er jeg sikker på.

Vi hører rykter om at det kan komme storfint besøk også?

– Stemmer det, vi skal jo ha et engelsk tema på bilene i år. I den forbindelse så vil det med stor sannsynlighet rulle inn en Rolls Royce på Birkeland denne dagen, forteller leder av AMK oss.

På det meste har Birkelandsdagene denne lørdagen hatt over 400 veteranbiler innom portene, og over 4 000 mennesker på besøk.

Er du glad i gamle biler, ønsker å habdle i bodene og høre fin musikk – da er Birkenesparken noe for publikum til lørdag.