Kristin Fosseli gledet mange på sommerleiren på folkehøgskolen

Kristin Fosseli gledet mange med maleriene sine under Tro og Lys sin sommersamling på Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland 1-4 juli.

Tro og Lys-medlemmer fra hele Norge kunne endelig samles til sommerleir igjen, etter to års utsettelse på grunn av pandemien.

Faith and Light, dette internasjonale og økumeniske fellesskapet for mennesker med utviklingshemming, deres familier og venner oppstod i Frankrike for 50 år siden. Fellesskapet har siden spredd seg over store deler av verden og teller 1400 grupper fordelt på 86 land, hvorav 12 grupper i Norge.

Lillesandsgruppa, med medlemmer både fra Lillesand og Birkenes, var i år vertskap for samlingen, sammen med en nasjonalt sammensatt komite.

Mennesket lever, som kjent, ikke av brød alene. Mennesker med et mentalt handicap blir ofte ikke medregnet, men har like stor rett som andre til å få utvikle og tilfredsstille sine åndelige behov, såvel som kroppslige. Hverdagen kan være krevende for noen og enhver. Sommersamlingen stod i gledens tegn, med mye sang, musikk, drama, bakeverksted, internasjonal kveld, turer til Steinars garasje og Flakk gård. Sokneprest i Høvåg, Kathrine Tallaksen Skjerdal, holdt engasjerende bibeltimer med dramatisering av tekstene.

I anledning 50-årsjubileumet for Tro og Lys internasjonalt, hadde trubadur Tore Thomassen komponert syngespillet «Sammen». Mange av Tro og Lys-vennene opptrådte som aktører i levende samspill med komponisten. Birkenes Hornmusikk gledet stort med utendørs konsert og fikk dansefoten i gang. Søndag deltok Tro og Lys på gudstjenesten i Birkenes kirke og sørget for feststemning av de sjeldne.

Kristin solgte sju malerier på utstillingen. Dette var hennes første offentlige separatutstilling. Tre av bildene ble innkjøpt til Tro og Lys sin solidaritets-basar, til inntekt for Tro og Lys-grupper i vanskeligstilte land. Det finnes blant annet 37 Tro og Lys-grupper i krigsherjede Ukraina. Frikirken på Birkeland kjøpte også et bilde. De øvrige maleriene ble solgt til privatpersoner som forstod å sette pris på Kristins ekspressive penselstrøk og kraftfulle farger.

 

Barbro Raen Thomassen

_______________

Brukerskapt