Hallen er ferdig

FORNØYDE. Økonomi- og administrasjonsleder Bjørn Haabesland, vaktmestrene, Tor Inge Fidjeland og Helge Stomnås og rektor Geir Reinertsen.

Hallen ved Folkehøgskolen Sørlandet står nå klar til bruk.

– Vi fikk ferdigattesten denne uka, så nå er den klar til bruk, sier rektor Geir Reinertsen strålende fornøyd. Vi treffer ham sammen med økonomi- og administrasjonsleder Bjørn Haabesland og vaktmestrene, Tor Inge Fidjeland og Helge Stomnås for å få en liten kikk i hallen.

Offisiell åpning blir imidlertid ikke før litt ut i august, men hallen vil bli litt brukt til diverse aktiviteter gjennom sommeren. Selv om elevene er reist hjem er det fortsatt aktivitet ved skolen gjennom sommeren.

– Det vil bli 2500 overnattingsdøgn her gjennom sommeren, sier Bjørn Haabesland. Det er sommerleire og andre samlinger, totalt fem ulike arrangement, forteller han.

Hallen vil kunne være boltreplass for de unge i sommer, men Reinertsen håper også det kan være aktuelt for bedrifter, vennegjenger og lignende å leie litt plass fra høsten av, og Folkehøgskolen går nå derfor ut og tilbyr leie.

– Det blir ikke dyrt for en vennegjeng, sier han.

– Vi er veldig fornøyde med byggeprosjektet og BRG. Vi er også glad og stolt over alle de lokale håndverkere som har bidratt. Det er lettvint at folk er i nærheten og kjenner bygget. Vi bruker dem mye, forteller Reinertsen. Det ble som arkitekten forespeilet, og jeg synes det har blitt en integrert del av tunet. Det er et mye større bygg enn internatbygget, men vi føler det glir naturlig på plass her, legger han til.

– Det betyr veldig mye for oss, men det er klart det er et stort løft, sier han om prosjektet som har en kostnadsramme på 35 millioner. De er naturlig nok, godt fornøyd med å klare seg innenfor budsjettet, i ellers utfordrende tider.

Bygginga gikk helt etter planen.

– Vi satt St. Hans som et mål, og det har vi nå klart. Det er i hvert fall 98 prosent ferdig. Kun småpirk igjen, skyter Fidjeland inn.

De har også fått et flott flerbruksrom, som både kan være treningsrom og selskapslokale. Selve hallen har mål som en godkjent håndballbane, men det er også merket opp for både innebandy, basketball, volleyball og badminton.

– Det er etterlengtet for oss, men vi håper jo flere vil kunne benytte seg av mulighetene her. Vi har i hvert fall merket at det er mange som er nysgjerrige. Det er alltid noen som kikker inn i vinduene her, og lurer på hvordan arbeidet går, sier Tor Inge.