To seriemestere fra Birkenes

BIL JENTER 13. Johanna Fedeler (bak f.v.), Mathea T. Flakk (J12), Nora H. Grødum, Ingrid S. Flakk, Julia Hornnes, Kine-Charlotte B. Aas, Kristina Mollestad (J12) (foran f.v.), Nathalie Michelle H. Imenes, Maja Nordhagen (J12), Zakieh Fallah. (Foto: Anette Hornnes)

Birkenes ILs J13 er seriemestere 2. divisjon. I vårserien endte de opp med like mange poeng som Amazon Grimstad, men vant på målforskjell.

Birkenesjentene, som har hatt god hjelp av spillere fra jenter 12, har scora 82 mål på ni kamper, og avslutta vårserien med 13-0-seier over Express.

– Vi er glade og stolte av å se at hospitering på jentesida er vellykka. Jenter 12-spillerne har tatt mange gode steg som spillere, og jenter 13 har tatt dem godt imot og støtta dem. Vi gleder oss til høstsesongen, sier lagleder Anette Hornnes.

Klubbens 15-årslag på jentesida avslutta også vårsesongen som seriemestere i sin 2. divisjonsavdeling.

Laget har bestått av syv spillere født i 2007 og syv spillere født i 2009 (J13).

BIL JENTER 15. Sunniva Flaa (bak f.v.), Line Håbesland, Julia Hornnes, Nora H. Grødum, Nathalie Michelle H. Imenes, Kine-Charlotte B. Aas, Klara Tobiassen, Ingrid S. Flakk, Kaja Grødum, Tiril Glad- Andreassen (foran f.v.), Rakel Svaland Grødum, Johanna Fedeler, Eline Løland, Zakieh Omar Fallah. (Foto: Anette Hornnes)

– Det er gøy at de er vinnere av serien. De har fått til mye flott samspill og en tapper krigerinnsats, forteller Anette Hornnes. Hun trekker fram keeper Eline Lølands solide innsats mellom stengene og roser de eldste spillerne for å gå foran som gode eksempler og støtte de yngste med veiledning og gode ord.

– De yngste har sparka godt i fra seg og hatt en super læringskurve. En flott gjeng med jenter som stiller opp for hverandre, spiller på nye og ukjente plasser og stepper inn der det trengs. Det er også mye av grunnen til at dere står øverst på tabellen, sier Hornnes. På vegne av trenerteamet for begge lagene gratulerer hun med seriemestertitlene.