Arbeidet i gang med det nye friidrettsanlegget til 5,7 millioner kroner

ARBEIDET I GANG. Arbeidet med det nye friidrettsanlegget i Birkenesparken er i gang. Det ble behørig markert. Friidrettsildsjelene her representert ved Torstein Håkedal, Andreas Emil Hansen, Oddvar Glidje og Arvid Falander, sammen med Kjetil Aamlid og Harald Flaa ved Birkenes Sparebank som troppet opp med en sjekk på 1 million kroner til arbeidet.

– I løpet av to-tre uker er grunnarbeidet i Birkenesparken gjort. Deretter skal området asfalteres, noe vi forventer tar til i uke 28, forteller Andreas Emil Hansen leder av prosjektgruppa for friidrettsbanen.

Deretter er det sprøyting av et 15 millimeter tykt kunststoffdekke som står for tur. Arbeidet med dette er tiltenkt startet første uka i august. Dette er et arbeid som krever godt vær. Blir det regn og vind kan arbeidet strekke seg noe ut i tid. Andreas Emil regner likevel med at dette arbeidet, som har en kostnadsramme på 5,7 millioner kroner, blir ferdigstilt i løpet av august måned. Før den tid vil de også få kjøpt inn utstyr som startblokker, hekker, kuler og høydehoppmatte.

SKISSE. Slik vil friidrettsanlegget fremstå, etter planen i månedsskiftet august september. (Skisse: Birkenes IL, friidrettsgruppa)

Andreas Emil skryter av samarbeidet med Ivre Anleggsservice, Holbæk Anlegg, Velde Asfalt og PST Sportsanlegg.

– Alle har vært med tidlig i prosessen og samarbeider godt om felles løsninger, sier han.

1 million fra banken

– Birkenes IL har i lengre tid ønsket å komplementere anleggene i Birkenesparken med en ny friidrettsbane, og søkte for en stund siden banken om et økonomisk bidrag for å få fullfinansiert ny friidrettsbane. Birkenes Sparebank og Birkenes idrettslag har i snart 100 år hatt et samarbeid for å utvikle idrett og aktivitet i kommunen. Når laget nå velger å legge betydelige egne midler i prosjektet, sammen med støtte fra tippemiddelsystemet, var det naturlig for banken å være med. Derfor bidrar vi gjerne med 1 millioner kroner til dette prosjektet, lyder det fra Harald Flaa i Birkenes Sparebank og ønsker de mange driftige ildsjelene lykke til med prosjektet.

Prosjektgruppen for byggingen av den nye friidrettsbanen ledes av Andreas Emil i spissen, i tillegg har han med seg Oddvar Glidje og Øystein Kismul Matre. Det er også opprettet en større friidrettsgruppe som får ansvaret for aktivitetene på banen. Gruppa består av Andreas Emil Hansen, Øystein Kismul Matre, Torstein Håkedal, Arvid Falander og Yngvild Bøhn Hermansen.

Et løft

– Hovedmålet er selvfølgelig at barn og unge, ja voksne også får et godt friidrettstilbud. Derfor satser vi på å sette i gang aktiviteter i fra september måned. Det vil bli en åpningsmarkering, og vi ville prøve å arrangere noen små stevner, sier Hansen.

– Dette ser vi frem til. Det er et løft for idrettsparken visuelt, og det gir gode treningsmuligheter, ikke bare for friidrettsfolket. Mange grupper vil kunne nyte godt av dette anlegget. Idrettslaget viser vilje til å satse på friidrett. Nå blir det opp til oss å sørge for gode tilbud og rekruttering, sier Hansen, og ser optimistisk frem til høsten.