Håndballsifre i parken

MÅLSCORER. Høyreback Tonje Strigen Reiersølmoen scora Birkenes’ første mål da hun vant en duell med Lyngdals midtstopper og klinka ballen i lengste hjørne kvarteret ut i andreomgangen. (Arkivfoto)

Det ble målrikt da serieleder Lyngdal/Flekkefjord gjesta Birkenes 1 i damenes 3. divisjon i fotball torsdag kveld.

– Jeg føler jeg har vært på håndballkamp, sier Trond Endresen etter kampen som endte 10-4 i bortelagets favør. Resultatet hadde trolig sett enda verre ut for birkenesdamene, hadde ikke BIL-treneren tatt en alvorsprat med laget sitt i pausen. Da sto det nemlig 0-7 på måltavla.

– Vi står med lua i handa i første omgang, og har ødelagt for oss sjøl allerede etter ti minutter, da leder Lyngdal tre-null. Førsteomgangen er pinlig, vi har ikke tilstedeværelse, sier Endresen lettere oppgitt. Budskapet hans til spillerne i pausen var i korte trekk som følger:

– Det er ikke annet å si enn at dette er for dårlig. Vi må prøve å komme ut av dette med æren i behold og vinne andreomgangen.

Vant andreomgangen

Og dét klarte de faktisk. Med scoringer av Tonje Strigen Reiersølmoen, Amalie Snøløs, Kaja Grødum og Christina Stray Imenes gikk birkenesdamene seirende ut av andreomgangen med 4-3. Dermed endte det 4-10 i Birkenesparken onsdag kveld.

Dette er ikke første kampen denne sesongen at de hvitkledde kommer seint i gang i en seriekamp. Spørsmålene BIL-treneren håper å finne svarene på før neste seriekamp er derfor «Hva gjør at vi åpner kampene så dårlig?» og «Hva må endres for å komme i gang?».

– Vi må gjøre noe med de førsteomgangene våre, og det må vi finne ut av i fellesskap, fastslår Trond Endresen. Han har ikke allverdens tid på seg. Neste dyst er nemlig allerede onsdag kveld, når BIL-damene tar turen til serietoer Rygene.

Lang skadeliste

Det hjelper ikke på situasjonen at nok et førstelagsnavn kunne føyes til en allerede omfattende skadeliste onsdag kveld. BILs to damelag og 15-årslaget – som for øvrig nylig ble vårseriemestere – er avhengige av å bruke flere av de samme spillerne. Nå er det så få friske bein igjen at andrelaget i 4. divisjon sliter med å stille lag i seriekamper. Så nå handler det om å fullføre vårsesongen, understreker Endresen.

– Dette ser ut til å være sesongen der alt går galt, og vi har ikke nok spillere. Vi må bare komme gjennom, og så får vi stille med ett damelag til høsten. Vi kan ikke ha denne store kampbelastningen på de unge spillerne, fastslår han.

 

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Lyngdal/Flekkefjord  4-10 (0-7)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (4) Hannah Adriana Meberg, 0-2 (8) Iselin Johansen, 0-3 (9) Ine Marie Knutsen, 0-4 (17) Johansen, 0-5 (18) Knutsen, 0-6 (37) Johansen, 0-7 (40) Knutsen, 0-8 (54) Knutsen, 1-8 (60) Tonje Strigen Reiersølmoen, 2-8 (62) Amalie Snøløs, 3-8 (72) Kaja Grødum, 3-9 (76) Knutsen, 4-9 (85) Christina Stray Imenes, 4-10 (91) Knutsen.