Liv Torunn jobber tett på mange av bygdas ungdommer

Liv Torunn Kildefelt er Birkenes kirkelige fellesråds ungdomsarbeider. Hun leder blant annet konfirmasjonsundervisningen på Birkeland sammen med prestene, styrer Soul Teens og har tillegg en liten prosentstilling i Herefoss. Vi har tatt en prat med en av mange som gjør en svært viktig jobb for bygdas ungdommer.

Liv Torunn kommer opprinnelig fra Rakkestad i Østfold, og har vært innom flere ulike skoler før hun endte opp i arbeidslivet. Kjærligheten fant 41-åringen i Kristiansand i 2005, da hun traff Samuel Kildefelt. Liv Torunn flyttet til Sørlandets hovedstad like etterpå, og de giftet seg i 2007. Fem år senere tok de flyttelasset og dro til Birkeland og Bakkemoen, der de fortsatt bor med barna Evelina (10 og Kevin (7.)

– Etter ungdomsskolen tok jeg artium på Mysen vgs, før jeg tok ett år på folkehøgskole, innleder ungdomsarbeideren. – Ved Hedemarkstoppen Folkehøgskole hadde jeg ett hektisk, annerledes og svært hyggelig år. Her drev vi med musikal med musikk, sang og dans. Team Action On The Road, som linja het, hadde vi 130 forestillinger med, og det var en lærerik periode.

– Videre var jeg ett år på Lærerhøyskolen på Bislett i Oslo, før jeg tok ett år på bibelskole ved Oslo Kristne Senter (OKS). Deretter tok jeg faget administrasjon og sekretær på Treider College i Oslo.

– Etter dette fant jeg ut at det var på tide å søke meg ut i arbeidslivet, og jobbet litt på ulike kontorer som sekretær i Oslo-området. Etter at jeg fant den store kjærligheten og flytta til Kristiansand, så satt jeg meg to år til på skolebenken. Da tok jeg Interiør og design på Norges Kreative Fagskole i to år.

– Etter mine siste studier fikk jeg jobb på Stoff og Stil i Sørlandsparken, der jeg jobbet i nærmere ti år.

– I 2020 søkte Birkenes menighet etter ungdomsarbeider, noe jeg syntes virket veldig spennende. Og så var det jo i hjembygda mi. Jeg søkte jobben, og her sitter jeg jo snart to år etter jeg ble ansatt.

Liv Torunn er ansatt i en 50 prosent stilling på Birkeland og en 3 prosent stilling ved Herefoss.

– Konfirmasjonsopplegget på Birkeland er en av mine hovedoppgaver i jobben min. Nå har vi akkurat avsluttet med 2021-22 kullet som ble konfirmert tre helger i mai på Birkeland og Herefoss. 7. september møter jeg neste års kull, forteller hun.

– I konfirmasjonstiden møter vi ungdommene én til to ganger i måneden. Etter første møte så drar vi på leir til Havglimt, noe konfirmantene har satt stor pris på. Der drar vi også nå i september. Konfirmantene treffes oftest på Bedehuset, der prestene våre har undervisning. Her står jeg for mye av det administrative, forteller den tidligere Rakkestad-kvinnen oss.

– Ellers var jeg med å sette i gang Shakers på Herefoss. Dette er et tilbud i kjelleren på Herefoss skole, som vi håper skal bli et flott tilbud for bygdas ungdommer.

– I tillegg styrer jeg Soul Teens for de fra 10. klasse og oppover. Dette er en sanggruppe med band, som er en del av Soul Children bevegelsen.

Soul Children er Norges raskest voksende korbevegelse med over 200 kor i Norge, og nesten like mange i utlandet. Hvert andre år samles bevegelsen med tusenvis av barn og unge til en spektakulær korfest i Oslo Spektrum.

Og den spektakulære korfesten i Oslo skal også ungdommene fra Birkenes på.

– 21. til 23.oktober drar vi i Soul Teens på korfest til Østlandet, og det er noe alle gleder seg stort til. Her får jeg hjelp av frivillige og foreldre til turen, og det blir ett høydepunkt for ungdommene i koret.

Den gode kaffe-praten nærmer seg slutten på kirkekontoret, med en av de som kommer tettest på ungdommene i bygda. Både de som jobber, og de som er med frivillig i alle organisasjoner i Birkenes, gjør en uerstattelig jobb for de som vokser opp og blir voksne.

Liv Torunn er definitivt en av disse, men vi lurer til slutt på hva hun selv gjør når hun har fri?

– Jeg har to barn som vi hjemme følger opp, og der går jo mye av vår fritid. Men slik er det jo å ha barn, de skal prioriteres. Før sydde jeg en del, men det er det blitt mindre av nå. Ellers har jeg blant annet vært med i Snelleklang, med en liten pause akkurat nå. For jeg liker å synge. Jeg er dessuten svært glad i å lese bøker. Det er ikke noe bedre enn å kunne sitte i fred og ro med en god bok, avslutter en svært hyggelig ungdomsarbeider.