Kommunalsjefen: – For de aller fleste prosjektene er fremdriften omtrent som forventet

KOMMUNALSJEF BENTE MOLAND SOMDAL: – Dersom det kommer inn anbud i perioden fram mot juli, vil dialogen med interesserte entreprenører starte. (Arkivfoto)

Som meldt i siste utgave av Birkenesavisa, har lokalpolitiker Wenche Stoveland (Sp) gjort en skriftlig henvendelse til administrasjonen i Birkenes kommune knytta til planlegging og gjennomføring av byggeprosjekter.

Ikke minst er Stoveland i sin henvendelse opptatt av de kommunale ROP boligene.

– Angående ROP boligene må vi få dem på plass, spesielt med tanke på heldøgnsomsorgstilbud, dette haster.

Stoveland ber i sin henvendelse, at det blir fortgang i framdrifta.

– Tilbudet til denne brukergruppen er forskjøvet i flere år. Dette er en gruppe som dessverre ikke roper altfor høyt.

Nå er svaret kommet fra kommunalsjef for samfunn og helse, Bente Moland Somdal.

– Når det gjelder det spesifikke prosjektet som her etterspørres (boliger for personer med psykiske helseutfordringer) vises det til vedtak i kommunestyret i desember 2021 i sak 91/21, samt tydelige politiske signaler om å gjøre anbudsprosessen på en annen måte enn ved ren totalentreprise.

– Som følge av dette har kommunen gjort endringer i innkjøpsprosessen for dette prosjektet og det har ført til at prosessen er forsinket. Endringene har vært tidkrevende å innarbeide.

– En ny anbudsforespørsel legges ut i løpet av denne uka (uke 22). Dersom det kommer inn anbud i perioden fram mot juli, vil dialogen med interesserte entreprenører starte.

– Denne fasen vil erfaringsmessig være avsluttet i løpet av høsten 2022. Etter at det er valgt tilbud vil det erfaringsmessig gå rundt ett år til boligen kan forventes ferdig. Brukergruppen ivaretas med tjenester parallelt, men boligsituasjonen er naturlig nok utfordrende, avslutter kommunalsjefen.

Innledningsvis i svarbrevet skriver Moland Somdal at framdrifta i de fleste kommunale byggeprosjektene er stort sett som forventa.

– Kommunedirektørens stab jobber som du skriver med flere byggeprosjekter. For alle byggeprosjektene for 2022 ble det i første politiske møterunde på nyåret lagt frem en oversikt over når man så for seg å komme i gang med forskjellige byggeprosjekter og en fremdrift i tid.

– For de aller fleste prosjektene er fremdriften omtrent som forventet.