– Jeg setter pris på samholdet blant foreldrene på skolen

ANN-CHARLOTT FRIES

Samboer med Grunde Høygilt

Barn: Chahim Elias Fries

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Jeg flyttet til Nordåsen terrasse i 2018, der bodde vi 1 år før vi overtok gårdene til mine svigerforeldre, «Kristenbruket» på Tveide. 

Hva driver du med her?

Per dags dato driver jeg Skinpoint Hud og neglpleie i Lillesand, som jeg etter 12 fantastiske år til høsten kommer til å flytte inn i nye lokaler her på gården vår. Jeg ser fram til å starte et nytt kapittel her på Birkeland og det å kunne bidra til lokalsamfunnet.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkeland, og hva gjorde du eventuelt der?

Jeg er født på Sørlandet, oppvokst i vakre Trier (Moseldalen) i Tyskland. Flyttet tilbake til Lillesand som 17-åring, bodde en periode på Hamar der jeg var daglig leder i en brudesalong, før jeg flyttet tilbake til Lillesand og startet Skinpoint hud og neglpleie i 2010.

Hvorfor flytta du hit?

Siden jeg fant kjærligheten her. Valget om hvor vi skulle bo var ganske enkelt da han er odelsgutt, og vi begge fort ble enige om at min sønn ville få en trygg og god oppvekst her på Birkeland.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Det å bli kjent med innbyggere på slike små plasser er ikke alltid enkelt, men jeg føler for min del at det har gått veldig fint. Min samboer har et veldig stort nettverk her og alle jeg har møtt og har blitt kjent med har vært kjempefine og inkluderende. Mye av dette kjenner jeg igjen fra min oppvekst i Tyskland, korte uanmeldte kaffebesøk, stor dugnadsånd, veldig koselig. Også var jeg så heldig at jeg via jobb allerede hadde en del bekjente/kunder her og det at min bestevenninne bodde her allerede var også et stort pluss.

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Nei, ikke foreløpig.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda di Birkeland?

Den vakre naturen, de flotte menneskene og selvfølgelig hjorten. Det jeg også setter pris på er samholdet blant foreldrene på skolen, fritidsaktivitetene for barn og ungdom her.

Noe jeg savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Jeg savner sjøen.

Har du annen familie her i området?

Svigerfamilien bor på Birkeland og min familie bor i Lillesand og Kristiansand.