– Med fire barn er det sjelden tid til å kjede seg på heia

 

SILJE KARIN SONDRESEN

Bosted: Dalane, Oggeveien

Sivilstatus: Mann og fire barn – fire jenter på 14, 10, 8 og 5 år

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Vi flyttet til Birkeland i slutten av april 2022, da flyttet vi til Dalane hvor vi kjøpte et stort hus med stor garasje, det var veldig viktig for mannen. Det har også flyttet to katter inn her.

Hva driver du med her?

Jeg er hjemmeværende med mange hobbyer som oppussing, strikking, baking og mange andre ting. Er en kreativ sjel, og med fire barn er det sjelden tid til å kjede seg på heia.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Før vi flyttet til Dalane bodde vi i rekkehus midt i Vågsbygd i Kristiansand, så kontrasten er stor, men veldig fin. Alle trives kjempegodt.

Hvorfor flytta du hit?

Vi flyttet til Birkeland fordi vi ønsket å flytte ut av byen og bo litt mer landlig og ha masse plass både ute og inne til barna. Og så har jeg familie på Birkeland og min bestevenninne bor her. Så valget var lett.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Jeg synes innbyggerne på Birkeland er veldig koselige og imøtekommende. Vi har blitt godt tatt imot på både skole og barnehage. Og alle er kjempehyggelige i butikkene også.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

Jeg setter pris på at folk er hyggelige, og følelsen av at man har bedre tid, mindre stress og jag enn i byen. Synes og det er fint at det er mange tilbud til fritidsaktiviteter for barn.

Noe jeg savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Det er ikke mye jeg savner eller skulle ønske var annerledes her, annet enn at det kanskje kunne gått buss til Dalane annet enn skolebussen.

Har du annen familie her i området?

Jeg har familie på Birkeland, søsken og skjønne barn jeg er tante til.