Gleder seg stort til 17. maifeiring

KOMITÉ. Følgende sitter i hovedkomitéen for 17. mai 2022, Vemund Ruud (leder), Silje Bjørnarå Drangsholt, Jøl Arne Suggelia, Merete Holtan, Stig Robert Gjertsen, Wainy Aamlid, Ottar Michaelsen, Rune Galteland og Torunn Aanesland Strømme.

Etter to år uten vanlig 17. maifeiring gleder hovedkomiteen for 17. maifeiringen på Birkeland seg stort til endelig å kunne feire nasjonaldagen ordentlig igjen.

Nytt av året er et mer komprimert program, med mye leker og aktiviteter. Det vil også være mange som tilbyr en matbit av forskjellig slag.

– Det er dermed ingen grunn til å reise hjem midt i feiringa, sier komiteleder Vemund Ruud.

Vi håper vi har fått til et kompakt program som innbyr oss til å være sammen. Hele komiteen har sett frem til endelig å arrangere ordentlig 17. mai igjen. Det er jo nytt for oss, Ingen, hverken i hovedkomiteen eller underkomiteene har vært med å arrangere en vanlig 17. mai feiring, forteller han videre.

Noen av endringene går på et større utvalg av matstasjoner, og mer leker over lengre tid. Dette for at man ikke trenger bryte opp midt på dagen, men ha gode muligheter for både lek, mat og mingling.

– Folkefesten blir også noe fremskyndet, det gjør ventetiden litt kortere samtidig som det er lettere å ta med seg barna på folkefesten, og likevel komme seg hjem i grei tid på kvelden, sier Ruud.

– Med det som skjer i Europa nå som bakteppe så aktualiser det viktigheten og betydningen av å feire fred og frihet i landet. Det er viktigere enn noen gang å feire fra morgen til kveld. Det blir mer glede, men og alvor over feiringa nå, mener han.

Når det gjelder aktivitetene rundt Tobias Jorde kan han fortelle at det er aktiviteter for flere aldersgrupper. Det vil være to naturstier, en for barn og en for voksen, hoppeslott og frisbeegolf. Ellers vil det være tradisjonelle 17. mai leker som «slå i spikeren», sekkeløp, fiskedam og overraskelser i sandkassa. Det at de også har gudstjenesten i Frikirka bidrar til å gjøre hele arrangementet mer kjapt enkelt og kompakt.

I programmet som nå blir sendt ut til alle husstander skriver komiteen følgende; På Birkeland kan vi i år feire for fullt. Hurra! Vi gleder oss til at det lages liv og røre i alle togene. Vi tror på tidenes festdag på Birkeland for både unge og voksne. Nyt dagen sammen! Feir friheten sammen!

– Ellers så synes jeg det er fantastisk at vi har hele tre korps som spiller sammen i barnetoget. Jeg vet noen vil gjøre litt sprell i toget. I folketoget har allerede trialklubben og speiderne meldt at de stiller med innslag. Flere grupper må gjerne markere seg litt ekstra i toget sier Vemund og oppfordrer flere til å være med å skape liv og moro. Bilkortesjen ble kjempesuksess i fjor, og vi forventer mange i år også, avslutter Vemund.

Under kveldens kulturfest blir festtalen holdt av Fredrik Andreas Juell. I tillegg blir det fantastiske innslag fra UKM og nydelig sang fra Birkeland Soul Kids og Soul Children. The Band vil også løfte stemningen. Så her blir det flotte innslag for alle aldre loves det. Anette Lyngbø og Andrea Kornbrekke er konferansierene som skal lede forsamlingen gjennom festen.