Offisiell innvielse av gapahuken på kirkestedet 8. mai

GAPAHUK-KOMITÉEN. Fra venstre Tore Thomassen, Oddvar Glidje og Lars Saaghus.

Søndag 8. mai – etter gudstjenesten – blir det offisiell innvielse av gapahuken på kirkestedet ved Birkenes kirke. Det blir kaker og kaffe, trompetspill, tale fra banksjefen, og basar med godt, gammeldags åresalg.

Etter at Geir Knutson på trekkspill nesten frøys av seg fingrene på utegudstjeneste i minus tretten graders iskald vind forrige vinter, bestemte menighetsrådet at noe måtte gjøres. Forslaget om å bygge en utvidet gapahuk hvor både presten, organisten og andre medvirkende kunne finne ly, ble vedtatt.

Bestillingen var også at gapahuken skulle være såpass romslig at både barnegrupper, konfirmant-samlinger og andre kunne møtes der. En komite ble nedsatt, arkitekt kontaktet, tillatelser innhentet fra kommunen, og finansieringsplan utarbeidet. Sist høst stod dugnadsfolkene klare – under kyndig ledelse av Magne Bue, som også har skåret tømmeret.

Gapahuk-prosjektet har mottatt flere gaver, ikke minst har Birkenes Sparebank vært en solid og nødvendig støttespiller. Derfor vil banksjef Harald Flaa også delta ved den offisielle åpningen. Biskopen kunne dessverre ikke komme på grunn av visitas i annen menighet, men har sendt en hilsen. Han skriver blant annet: «Det er et fantastisk prosjekt som jeg heier på og håper mange benytter.»

Står du midt på gulvet i gapahuken, ser du rett over på hovedinngangen i Birkenes kirke. Gapahuken er såpass diskret at den ikke forstyrrer freden på kirkegården. For folk som kan kjenne behov for å sitte ned og tenke seg om under kirkegårds-besøket, gir gapahuken rom for stillhet og fred.

Komiteen – som består av Oddvar Glidje, Lars Saaghus og Tore Thomassen – lover en trivelig stund på åpningsdagen, og håper på godt vær. Basaren har mange kreative gevinster, som for eksempel gratis dekkskift hos Rasmussen Auto, men også mer barnevennlige og søtere opplevelser. Årer kan kjøpes kontant eller med Vips, og inntektene går til mer utstyr til gapahuken.

Flere har allerede hatt samlinger i gapahuken. Skjønt dette er jo ikke en vanlig gapahuk, men hva skal bygget hete? Komiteen vil gjerne ha innspill til navn, og ønsker at stedet kan bli flittig brukt av barn og ungdom, og kanskje til en utendørs vielse? Magne Bue og Geir Knutson – nå med varme trekkspill-fingre – vil uansett spille vakker musikk ved åpningen, søndag 8. mai.

 

Tore Thomassen

_____________

Brukerskapt