Karoline Eide Agerbo har åpnet blomsterverksted i Bakkemoen

BLOMSTERVERKSTED. Karoline Eide Agerbo har flyttet blomsterverkstedet sitt hjem til Birkeland, og Bakkemoen 21. Her produserer hun mange buketter og dekorasjoner.

Karoline Eide Agerbo startet i fjor høst blomsterverkstedet «Blomdesign by Karoline Eide». Mangel på verkstedlokale og jakten på hus til familien gjorde at hun en tid har drevet blomsterverksted i Lillesand, i lokalene til Slakter Eide i Lillesand. Nå har familien på fire fått seg eget hus på Birkeland, og da var tiden kommet for å flytte virksomheten til Bakkemoen.

I starten hadde hun også en tanke om å ha en egen blomsterbutikk, i tillegg til blomsterverkstedet, men det kan nå ta litt tid før hun iverksetter den delen av drømmen. Vi avlegger henne et besøk i deres nye hjem, hvor innredningen av blomsterverkstedet er i full gang.

(Foto: Privat/Karoline Eide Agerbo)

– Akkurat nå er det ganske hektisk. Vi er fortsatt ikke kommet helt i orden her hjemme. Noe oppussing gjenstår, og med 70 prosents stilling i hjemmesykepleien i Lillesand, og to små barn, så er det ikke så lett å kombinere med åpningstidene i en butikk, men det kommer kanskje senere, sier hun.

Pangstart

– Hvordan har driften vært disse månedene, spør vi.

– Jeg er veldig fornøyd. Det har vært en pangstart. Jeg har fått en del bestillinger på helgeabonnement, her abonnerer kundene fast på en bukett hver uke, eller annenhver uke. Jeg får også jevnt og trutt bestillinger på buketter og snitt utenom de faste abonnementene, sier hun.

(Foto: Privat/Karoline Eide Agerbo)

Hun har også fått oppdrag på syv bryllup i sommer.

– Det er kjempegøy, og langt mer enn jeg hadde turt å håpe på, sier hun fornøyd.

Hun leverer også til både dåp, konfirmasjoner og begravelser. Noen firmaer har også inngått avtale om jevnlig levering av blomster. I tillegg til dette har hun holdt kurs. Like før jul hadde hun to fulltegnede kransekurs. Andre kurs, blant annet et bukettkurs er under planlegging i tiden fremover.

Kortreist

– Nå gleder jeg meg stor til sesongen fra juni, juli og utover høsten. Da har jeg vært så heldig og får kortreiste blomster, både fra Flakk gård, og Veslekollen på Justøya. Det er noe eget, som ingen andre har. Det er spennende og flotte blomster som er lokalt og kortreist, noe som betyr mye for meg, sier hun.

Gammel drøm

Karoline sa det slik da Birkenesavisa snakket med henne før oppstarten i fjor høst.

(Foto: Privat/Karoline Eide Agerbo)

– Det å jobbe med blomster gjør meg glad, og det er en mangeårig drøm å kunne starte for meg selv. Jeg har en egen stil på bukettene, og bruker naturen. Det skal sees at det er jeg som har laget bukettene. Skal jeg beskrive den må det bli som stilig, moderne og reint, med stor grad av naturelementer, sier hun.