Lys våken i Vegusdal kyrkje

LYS VÅKEN. Barna gledet seg til felleskapet og at de skulle overnatte i Vegusdal kyrkje. Her er alle samlet på trappa ved inngangen, før de skulle på en liten rusletur.

Barn i fra 5. til 7. klasse fra Engesland skole hadde overnatting i Vegusdal kyrkje fra lørdag til søndag. 21 barn møtte opp da prest Frode Eikrem og Terje Gordon Jensen samlet barna til noe som har vært en tradisjon lenge.

Da Birkenesavisa kom til kirka, skulle akkurat barna ut på tur. Og de kom springende med en gang, og skulle fortelle hva de skulle.

– Vi skal spise masse godterier, se film og ha det gøy sammen. Det er første gang vi overnatter sammen slik i kirka, på grunn av koronaen, fortalte barna.

Prest Frode Eikrem fortalte at dette hadde vært en tradisjon i flere år.

– Rundt halvparten av alle menigheter rundt i Norge har en slik samling og overnatting for 10-åringene, hvert år. Nå har jo dette ikke latt seg gjøre på en stund. Dessuten har vi her oppe samlet alle fra 10 til 12 år, siden klassene på Engesland er mindre enn på større plasser, forteller Eikrem.

– Nå er det egentlig tre år siden sist her oppe, i det som har vært en tradisjon i Norge siden 2005.

– Lys våken handler om at vi skal ta vare på hverandre. Samt at kirken er et hus og et hjem der alle er velkomne. Vi snakker også til barna om det å være åpen og våken om Gud. Nå skal barna kose seg og vi gleder oss alle til døgnet foran oss, og frem til gudstjenesten i morgen, fortalte prest Eikrem.