Påmeldingsfristen til UKM er nå satt til 13. mars

BLINK-dansere. (Foto: Birkenes kommune)

Ungdommens kulturmønstring i Birkenes nærmer seg endelig. Etter fjorårets mye amputerte UKM på grunn av koronaen, der kun kunstnerne fikk være med digitalt, er det nå klart for full rulle igjen for ungdommen. Arrangementet foregår 25. mars i Birkeneshallen.

Barn og ungdom sin store scenefest i Birkenes, er endelig klar igjen. Her kan alle mellom 10 og 20 år melde seg på i ulike sjangerne. Arrangementkomiteen med kulturleder Wenche Flaa Eieland i spissen, ønsker alle kulturuttrykk velkommen.

Alt som kan vises fra en scene av turn, show, sang, film, dans, monolog, rap, band, instrument, ønskes velkommen. Tegning, maling, skulptur, installasjon, søm, strikk, tre/metall kunst, film og smykker, trekkes også fram som gode scenebidrag av komiteen. Alt som kan vises frem er velkommen, bare det ikke det er av krenkende innhold. Scenetiden til deltagerne er på rundt 4-5 minutter hver.

Styret i Birkenes UKM består av ungdom fra Valstrand skole og noen fra videregående skoler. Disse har i år inngått et samarbeid med «Sabla moro», som skal ha et arrangement dagen etter ungdomsmønstringen. Dermed kan de to arrangementene samarbeide om scenerigging, lys og lyd.

Flere tidligere deltagere på UKM opp gjennom disse 27 årene, har slått igjennom med sin kunstform. Kan det dukke opp nye ungdommer som vil sette Birkenes på kartet i fremtiden, i 2022?

Påmeldingsfristen for å delta på årets UKM er 13. mars, og her på www.ukm.no kan man melde seg på.