– Verden er gal

 

Verden er gal. Terroristen Anders Behring Breivik gjør nazihilsen i rettssalen. En terrorist som aldri burde se dagslyset igjen kan kreve løslatelse hvert år framover.

Terroristene fra Taliban blir flydd på første klasse til Norge for å forhandle og Norge anerkjenner noen av det verste regime i verden. Selvfølgelig så har staten råd til å bruke 7 millioner kroner på Taliban, nå som staten og kommunene har flådd innbyggerne ved de høye strømregningene. Mens folk i Norge fryser på grunn av den høye strømregninga, satt terroristene på første klasse på et varmt fly på vei til et luksusopphold i Norge. Hadde Bin Laden levd så kan det tenkes at han hadde blitt flydd til Norge på første klasse og fått rød løper inn til regjeringa.

Tidligere har Støre forhandlet med Hamas, en terrororganisasjon som ønsker å utslette Israel. Det kan diskuteres om det er vanlige folks tur først.

Nå gav Statkraft 10 milliarder kroner av ransoffer fra vanlige folk til Staten. Det burde vært vanlige folks tur til å få tilført overskuddet av strømpengene.

De fleste gangene har som regel Norge mislykkes med internasjonale forhandlinger. Både Rød-Larsen og Oslo-avtalen i Israelkonflikten, og Hilde Frafjord Johnsen sine forhandlinger i Sør-Sudan og mange andre konflikter.

Noe jeg nok aldri kan forstå, og det er feministenes forsvar av islamister. Da tenker jeg på Taliban, PLO og Hamas. Når en tenker på hvordan de behandler jentene. Taliban krever at jenter kler seg i noe som ligner svarte søppelsekker. Homofile blir kastet ut fra bygninger og jenter blir nektet skolegang. En hører aldri at feministene protesterer mot tvangsekteskap, flerkoneri, hijab, barneekteskap, undertrykkelse, mangel på likestilling og kjønnslemlestelse. Tvert imot.

Jeg syns både litt synd på Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet, og er litt bekymret for han. Nå har han lovet så mye i mange år, og han innfrir ingenting. Folk som ser at livsverket faller i grus på grunn av strømregning og bensinpriser kan bli desperate og prøve å skade han. Håper han har godt vakthold.

Doen på Tobias jorde har vært ønsket i mange år. Heilt siden ordførerne Harald Vestøl, Arild Espegren, Arild Windsland, Anders Christiansen og nå Gyro Heia. Får håpe doen blir ferdig før jeg kommer på sjukeheimen, for da får jeg vel eget bad i sentrum av Birkeland. Har fått et tips om at når vi bygger renseanlegget på Tollnes, så burde vi tenke på å ha dusj/WC i det nye renseanlegget nede i det fine friområdet.

Heilt enig med Thor Børresen i Lillesands-Posten om lukking av formannskapsmøtene og kommunestyremøtene. Det er nesten hver gang møtene blir lukket. Jeg har sluttet å protestere for jeg kommer ingen vei. Føler nesten at vi er med i en hemmelig orden som skal holde pressa langt borte. I hemmelig orden så har de vel middag eller smørbrød og blautkake. I kommunestyre må vi nøye oss med de blå lefsene. Har klagd til Statsforvalteren for det møtet vi hadde før jul hvor journalist fra Lillesands-Posten ble heven ut. Har ikke enda fått svar fra Statsforvalteren.

Voldsomt morro at vi får to haller i nær framtid. Hallen som Idrettslaget skal bygge og hallen til Folkehøyskolen. Det blir et løft for bygda.

Er stolt av Birkenesguttene Andreas Aas og Martin Uldal som fikk 4. og 3. plass i VM i skiskyting.

 

Odd Gunnar Tveit

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.