Det spirer og gror mot ny vår hos Birkeland Blomsterpark

STIKLINGER. Her er Jorunn Bekkelien foran de mange stiklingen som nettopp har kommet i jord.

Det er fortsatt litt vinter ute, men innendørs begynner de første blomstene og plantene å spire under tak hos Birkeland Blomsterpark.

Vi treffer en aktiv eier av blomsterparken da vi er innom på besøk, for å se årets første blomster gi liv og ny glede for oss mennesker. Jorunn Bekkelien kan sitt fag i den nå godt utvidede blomsterparken, med flere drivhus.

POTTEMASKINEN. Jorunn ved en genial liten maskin som gir blomsterpottene jord og et hull, der både planter og frø kan settes i.

– Nå er stiklingene satt i jorda her hos oss, og det er stemorsblomstene som er først ute. Det er jo kun februar enda, men forarbeidet hos oss er godt i gang.

– Ellers sår vi nå urter, tomater, agurker og blodbeger, som skal bli klare til kundene ut på våren og sommeren. Kunderushet er det fortsatt noen uker til, før det begynner rundt starten av april, kan Jorunn fortelle.

VARSOMT. En bitteliten stikling i hånda til Jorunn, før den varsomt blir satt i jorden.

Da vi blir med ned i en av drivhusene står det nye planter tett i tett, som nettopp er kommet i jorda.

– Vi bruker gartnerjord til våre planter og blomster. Vi har egen pottemaskin som fyller jord og som setter et hull i potten der vi setter frø eller plantene, forteller Jorunn som definitivt har «grønne fingre».

VAKRE FARGER. Jorunn viser oss en flott plante med vakre farger, som er klar for kundene.

Hun viser oss blant annet en Saxifra, som er en av flere blomster i parken deres. Det er en staude som har stått siden i fjor, og er en vakker blomst med små hvite blomster på.

Blomsterparken har etter hvert opparbeidet seg til å bli en stor butikk med flere drivhus. Utenom det som plantes nå og fremover, kan de tilby mange flotte blomster og planter, samt mye ulikt tilbehør til disse.