Birkeland – mulighetenes marked

Birkeland Blomsterpark Fleming Bekkelien foran drivhusetNYTT DRIVHUS: Her er Fleming og resten av gjengen ved Birkeland Blomsterpark i ferd med å reise et nytt drivhus på 430 kvadratmeter, likt det andre i bakgrunnen. (Foto: Terje Modal)
Birkeland Blomsterpark Fleming Bekkelien foran drivhuset

NYTT DRIVHUS: Her er Fleming og resten av gjengen ved Birkeland Blomsterpark i ferd med å reise et nytt drivhus på 430 kvadratmeter, likt det andre i bakgrunnen. (Foto: Terje Modal)

NÆRING.– Birkeland er mulighetenes marked, slår en optimistisk Fleming Bekkelien ved Birkeland Blomsterpark fast.

I et marked som andre kan synes er litt trått, opplever Fleming god vekst og ser meget optimistisk på fremtiden for Blomsterparken.
Denne uken startet han arbeidet med å reise et nytt drivhus på 430 kvadratmeter. Det nye drivhuset vil gjøre det mulig å øke egenproduksjonen av sesongblomstene.
– Vi produserer allerede store deler av plantene selv, men vi ønsker å øke egenproduksjonen for å kunne ha mer kontroll og styring på kvaliteten, forklarer Fleming.
Det er en stor fordel å produsere selv. Transport og pakking er fordyrende og påvirker også kvaliteten. Generelt sett fører egenproduksjon til større planter med bedre kvalitet.
Drivhuset blir oppført i løpet av et par uker, og produksjonen vil starte umiddelbart. I tillegg vil han gjerde inne området, og utvide planteskole delen, slik at området ser mer permanent ut.
– Det skjer en del i Birkenes, men tilflytting og igangsetting av nye boligområder. Det gir ringvirkninger også for oss. Nå er vi 7 årsverk fordelt på 9 personer, og har stort sett vokst med en person hvert år siden oppstarten i 2004, forteller han.
– Vi har økt salg på alle områder, og er godt fornøyd med fjoråret. Årets første måneder bærer også bud om fortsatt vekst. Vi satser på lokalmarkedet, og merker vi har godt nedslagsfelt med mange trivelige faste kunder, sier Fleming, som opplever at hele staben gjør løftene sammen.
– Det er gøy å oppleve slik entusiasme fra den faste gjengen. Uten slik innsats og deres bidrag ville vi aldri vært der vi er i dag, roser han.