– Besteforeldre er gull verdt for både store og små når man har entret småbarnslivet!

(Foto: Hinda Fahre)

SYNNE FLAA

Foreldre: Wenche Flaa Eieland og Salve Torleif Eieland

Samboer med Kristoffer Hunstad. Sammen har vi sønnen Mikkel på 4 måneder

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Akkurat nå er jeg i mammapermisjon, men til vanlig jobber jeg som grafisk designer i pakningsbyrået Goods i Oslo. Her har jeg jobbet i 3 år og trives veldig godt. Byrået har fokus på miljø og vi skal bidra til en litt bedre verden gjennom miljøsmart emballasje og utvikle miljøfokuserte merkevarer. Jeg er opptatt av å ta vare på ressursene vi har og mener vi alle må bli flinkere til å tenke sirkulært på måten vi lever på. Vi kan ikke fortsette forbruket slik vi har gjort til nå og en endring må til for at neste generasjon skal få en fin og trygg fremtid. Etter at jeg har blitt mor er dette blitt ekstra viktig og vi prøver å leve så miljøvennlig vi kan.

Vi flyttet ut av Oslo for å komme nærmere naturen. Fritiden (det lille man har som småbarnsforeldre) går til turer i marka med hunden vår Rago, avslapning i solveggen (deilig at vårstemningen kommer krypende), være sosiale med gode venner og familietid på hytta til mine foreldre på Vierli.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg bodde sammen med mine foreldre og mine to søsken (Siril og Sondre) i Nordåsveien. Her bor mine foreldre fortsatt og vi er titt og ofte på besøk. Jeg flyttet fra Birkeland da jeg var 16 år for å gå på toppidrettslinja på Tonstad i Sirdal. Her satset jeg på skiskyting sammen med andre sambygdinger fra Birkeland.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg bodde tre år på Tonstad og etter videregående flyttet jeg til Lillehammer for å fortsette med satsingen på skiskyting, samt å studere økonomi og administrasjon. Jeg tok en bachelor i dette og det ble 3 flotte år med skole og skiskyting på Lillehammer. Etter endt Bachelor valgte jeg å også avslutte satsingen grunnet borrelia og flyttet til Oslo for å gjøre noe helt annet! Her studerte jeg til å bli grafisk designer. Jeg har siden da jobbet i forlaget Fri Flyt, kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese og designbyrået WeOslo før jeg nå endte i Goods.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flyttet fra bygda for å drive med toppidrett.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har mange gode minner fra Birkenes. Det som tok mye av min tid var skiskytinga og jeg husker vi hadde så mange fine opplevelser sammen med skiskyttergruppa. Både løpere og foreldre. For en dugnadsånd som var i den gruppa slik at vi kunne få drive med det vi syns var artigst! Jeg har også mange gode sommerminner med bading i elva og hopping i Teinefossen. I tillegg husker jeg hvor stas når det var når det var Sørlandscupen og hvor mye liv det ble i bygda de dagene denne holdt på!

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Alle de gode tur- og treningsmulighetene! Flott idrettsanlegg, både for fotball og skiskyting. Så var det jo også veldig stas å spille i korps på 17.mai og opptre med både det ene og det andre på UKM. Husker det var gøy å opptre for et stort publikum for første gang!

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Når jeg tenker tilbake har jeg hatt en flott oppvekst på Birkeland med masse aktivitetstilbud! Kommer ikke på noe som kunne vært annerledes.

Har du fortsatt familie og venner her?

Mamma og pappa bor i samme hus og nå har søster med familie flyttet tilbake.

Når besøkte du heimbygda sist?

Det var for en uke siden. Besteforeldre er gull verdt for både store og små når man har entret småbarnslivet!