– Jeg er stolt Borkis, og det er alltid stas å møte andre Borkiser i Oslo

 

Malene Nesset

33 år, Oslo

 

Navn på foreldre:

Gail De Frene og Leif Otto Nesset

Sivilstatus:

Singel

 

Hvor bor du nå:

Oslo, nærmere bestemt Sagene for de som er lokalkjente i Oslo.

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

På dagtid jobber jeg som revisor for Deloitte. Deloitte er verdens største leverandør av tjenester, hovedsakelig kjent for revisjons- og rådgivningstjenester. Det har jeg gjort de siste 7,5 årene siden jeg var ferdig utdannet siviløkonomi fra Norges Handelshøyskole i Bergen i 2016.

På fritiden liker jeg å holde meg i aktivitet og er generelt veldig sportsinteressert. De siste årene er det hovedsakelig skiskyting jeg har brukt mest tid på, nærmeste bestemt én spesiell skiskytter; Marte Olsbu Røiseland. Marte er en av mine nærmeste venninner, og jeg har vært så heldig å få lov til å følge henne tett opp gjennom hennes private team. I tillegg har jeg også ledet hennes fanclub, Team Olsbu, som har reist land og strand for å heie på Marte. Dette har vært utrolig moro og givende, så det er selvfølgelig litt kjedelig at Marte nå har lagt opp.

Av skjulte idrettstalenter som ikke er avdekket tidligere gjennom Birkenesavisa, kan jeg rapportere at jeg begynte å spille litt innebandy i studietiden, og endte med å spille et par sesonger i eliteserien etter at jeg flytta til Oslo. Jeg spilte NM-finalen i 2017 på riksdekkende TV. Det var litt moro, selv om det dessverre endte med tap.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg flytta fra Birkeland i 2006, 16 år gammel. Fram til da bodde jeg på Nesset, et steinkast fra Mollestadeika.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg bodde først 5 år i Sirdal mens jeg satset på skiskyting. Da jeg valgte å legge børse og ski på hylla flytta jeg til Bergen for å studere til siviløkonom ved Norges Handelshøyskolen. Mens jeg studerte i Bergen, hadde jeg et halvår på utveksling i Ottawa i Canada og Budapest i Ungarn. Det var en relativt stor overgang fra å bo på Birkeland og i Sirdal, for deretter å flytte til «storbyen» Bergen, for så å reise ut i den store verden. Jeg husker godt jeg var på besøk i New York mens jeg bodde i Canada, og det føltes utrolig stort for ei bygdejente. Etter endt studier flytta jeg til Oslo hvor jeg har blitt siden.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flytta fra Birkeland for å satse på skiskyting. Det er ikke bare bare å flytte hjemmefra som 16-åring, men man lærer tidlig å bli strukturert og selvstendig.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har utelukkende gode minner fra Birkeland. Jeg er stolt Borkis, og det er alltid stas å møte andre Borkiser i Oslo (og det skjer støtt og stadig). Men om jeg skal trekke fram noen høydepunkter, så må det bli mine største idrettsøyeblikk fra Birkeland:

– Bronse i Norgesmesterskap i rulleskiskyting 2006.

– Vinner av Sørlandscupen 2004.

Rulleski-NM på hjemmebane i 2006 var utrolig kult. Dette var min første nasjonale juniorkonkurranse, og da å kunne gå inn til medalje på hjemmebane var utrolig stort. Jeg følte at heile bygda var til stede. Og som opprinnelig fotballjente var det også skikkelig gøy å kunne løfte trofeet som vinner av Sørlandscupen i 2004. Jeg har vært noen timer oppi idrettsparken, for å si det sånn.

For utenom idrettsrelaterte høydepunkt, så har jeg også vært med på Gummibåtfestivalen ved et par anledninger de senere år – og det er alltid veldig moro. Det er Gummibåtfestivalen vennene mine i Oslo assosierer med Birkeland.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Birkeland har et utrolig bra idrettsmiljø, og skiskytterfamilien er helt unik. Det er så fort gjort å ta forgitt alle dugnadstimene som legges ned, men det er så mange som står på og legger til rette for at man kan utøve idretten sin – så det er jeg skikkelig takknemlig for. Birkeland er skikkelig bra.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Nei, dette er aldri noe jeg har tenkt på. Nå har jeg jo ikke bodd på Birkeland siden jeg var 16 år, men fram til da var jeg veldig fornøyd med tingenes tilstand.

Har du fortsatt familie / venner her?

Ja, mamma og pappa bor fortsatt på Nesset. Og til sommeren skal min nærmeste barndomsvenninne gifte seg, da så blir det låvebryllup på Mollestad. Ellers har jeg jo mange bekjente på Birkeland, så det er alltid gøy å komme hjem og hilse på.

Når besøkte du heimbygda sist?

Jeg er relativt ofte på Birkeland, og i høst har jeg vært hjemom ved to store anledninger; Jubileumsfesten til Svalandsgubben 50 år. Det var stor stas å bli invitert her, så det måtte jeg bare få med meg. Og når det først var jubileumsår så kjente jeg litt på presset at jeg har aldri har deltatt i langgubben før, til tross for en aktiv idrettskarriere, så da måtte jeg ta turen ut i de blaute og dype myrer. Spørs om ikke det ble med en ene gangen… (noen må jo heie også).

Og nå sist i starten av desember fikk gleden av å delta på Birkenes Skogeierlags julebord. Arvid Falanders underholdningsbidrag om treskiens historie var et høydepunkt. Neste gang jeg er på Birkeland må jeg innom skimuseet hans.