NM-gull og sølv til Kenneth Bjorvatn

NORGESMESTER. Kenneth Bjorvatn vant lengde uten tilløp, mens han tok sølv i høyde, under det TV-sendte mesterskapet i Ulsteinvik. (Foto: Rune Helle/Vestpress)

Kenneth Bjorvatn (24) kom til Ulsteinvik med klar norsk årsbeste både i høyde og lengde uten tilløp. Den spenstige Birkenes-gutten returnerte fra Karsten Warholm sin hjembygd med et gull og et sølv.

– Jeg var skuffet etter sølvet i høyde på lørdagen. Jeg rettet imidlertid opp helhetsinntrykket med min seier i lengde som var helgens prioriterte øvelse, oppsummerer han.

Kenneth vant lengde på 3,48. pers er 3,63 og årsbeste 3,57. Som en av veldig få i helgen er Kenneth en som prioriterer hopp uten tilløp. De øvrige deltakerne er stort sett sprintere samt andre hoppere. Stille lengde er svært vanlig i spenst og hurtighetstrening blant utøverne uansett øvelse. Det fremmer eksplosivitet. Noe Kenneth har i bøtter og spann. Nivået er derfor høyt selv om det ikke er mange som har øvelsen uten tilløp som sine høyest prioriterte.

Jakter verdensrekord

Verdensrekorden i stille lengde er 3,73. Kenneth har 3,63 som personlig rekord, og 3,57 som årsbeste. Han har gått frem 11 centimeter de to siste årene.

– Klart verdensrekorden er et mål. I helgen hadde jeg imidlertid en realistisk målsetning om å ta mesterskapsrekorden på 3,58, sier Kenneth som har hatt jevn og fin stigning de siste sesongene i begge sine øvelser. De siste centimeterne i lengde lar imidlertid vente på seg.

– De er svært vanskelig å dra ut, presiserer han.

Verdensrekorden tilhører en amerikaner på 3,73.

– Det er ikke umulig, men det går nok imidlertid ikke denne sesongen, sier Kenneth som ikke var noen ener i vanlig friidrett. Spenst og styrke har han likevel i massevis.

SEIERSINTERVJU. Norgesmester Kenneth Bjorvatn intervjues av NRK. (Foto: Rune Helle/Vestpress)

– Jeg trener regelmessig på helsestudio, sier Kenneth som spilte fotball i Birkenes ved siden av litt friidrett i Lillesand da han var yngre.

– I friidrett støtte jeg kule i ung alder, uten at talentet var ekstremt, sier den spenstige. Han understeker at han de siste årene har lekt med tanken om å konkurrere litt utendørs.

Kenneth trener en del i Grimstad der han får låne friidrettshallen av Sørild.

– Vinterstid er det en stor fordel, presiserer han.

Teknikktrøbbel i høyde

Sist det ble arrangert NM i 2020 ble Kenneth nummer to i lengde. Han hoppet da ikke høyde.

– Året før vant jeg, sier Birkenes-gutten som var skuffet over høydekonkurransen. Her ble det sølv på 1,55. Gullet i høydekonkurransen gikk på 1,60 til Sig Ove Selnes fra Namsen i Namdalen. Kenneth var høyt over 1,60, men han rev med rumpa på samtlige hopp, på vei ned.

– Teknikken var ikke bra her i dag. Jeg fikk også litt nerver. Så dette var definitivt ikke noen stor sportslig prestasjon av meg, oppsummerer han. Jeg kom til Ulsteinvik med klar norsk årsbeste og 1,72. Her spilte nok nervene meg et lite puss. Jeg burde likevel vunnet, sier Kenneth.

 

Rune Helle/Christian Michaelsen

Vestpress