– Jeg er opptatt av det som skjer og har skjedd i Norge og verden

 

IRMELIN VEGUSDAL

26 år, Kvadraturen i Kristiansand

Foreldre: Birgit Dalen og Ole Morten Vegusdal

Samboer med Bjørnar Kallhovd

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg jobber som jurist i Kristiansand kommune. På fritiden setter jeg alltid pris på å være med familie og venner. En tur i skog og mark er heller ikke noe jeg sier nei til. De siste månedene har jeg også startet med innendørsklatring. Når jeg skal slappe av, så er det helst med en god serie eller bok. Ellers er jeg opptatt av det som skjer og har skjedd i Norge og verden, og er så heldig at jeg innehar den egenskapen at jeg kan finne det aller meste interessant.

Når flytta du fra Vegusdal – og hvor bodde du her?

I januar i år er det akkurat ti år siden jeg flyttet, men likevel ser jeg fortsatt på det som «hjemme». Jeg vokste opp på gården Vegusdal like ved kapellet.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Da jeg gikk på videregående, valgte jeg å flytte til internatet på Hornnes. Deretter bodde jeg ett år på Birkeland og tok et årsstudium i historie på Universitet i Agder. I 2015 flyttet jeg til Oslo for å studere juss. Høsten 2018 hadde jeg et utvekslingsopphold ved Aarhus Universitet. Jeg fullførte masteren og ble uteksaminert midt under første «lockdown» våren 2020. Min første jobb fikk jeg i Forsvaret som vernepliktig jurist. Tjenestestedet mitt var Kjeller/Lillestrøm, så utenom et 10-ukers opphold på Sessvollmoen leir, bodde jeg i Oslo helt til jeg flyttet tilbake til Sørlandet i september 2021.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flyttet fordi jeg syntes det virket veldig gøy og sosialt å bo under samme tak som de jeg gikk på videregående med. I tillegg ble jeg også nødt til å flytte på grunn av utdannelsen jeg valgte å ta.

Har du noen minner fra Vegusdal?

I og med at jeg hadde stort sett hele oppveksten min på Vegusdal, så er det vanskelig å trekke frem ett minne. Det første jeg kommer på er nok de utallige timene som ble tilbrakt på hesteryggen rundt om i skogen. Vi hadde på det meste 22 hester.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Naturen, stillheten og frihetsfølelsen. I tillegg er det veldig gøy å ha bodd et sted der «alle kjenner alle». Der slapp jeg unna den følelsen av å komme et sted/på et arrangement å være usikker på om det var noen jeg kjente der.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Vegusdal?

Et badevann litt nærmere gården der jeg bodde. Og litt flere folk.

Har du fortsatt familie og venner her?

Ja, jeg har både venner og nær familie i Vegusdal.

Når besøkte du heimbygda sist?

Sist jeg besøkte Vegusdal var i jula som var.