Kamilla Aabel har fått toppjobb i Jerv

VELKOMMEN. Daglig leder og styreleder Per Gunnar Topland ønsker Kamilla Aabel velkommen på laget på balkongen på Levermyr Stadion før søndagens kvalifiseringsbatalje mot KFUM. Som FK Jerv gikk seirende ut av. (Foto: FK Jerv)

Allerede 1. januar begynner birkeneskvinna og tidligere Arna Bjørnar-spiller Kamilla Aabel (25) i full jobb som markeds- og medieansvarlig i FK Jerv.

– Det blir veldig spennede. Jeg gleder meg veldig, sier Kamilla Aabel til Birkenesavisa. 6. desember fikk hun beskjed om at hun vant kampen om markeds- og mediajobben hos Sørlandets beste fotballklubb på herresida for tida, etter en ansettelsesprosess som omfatta tre intervjuer og oppgaveløsning.

– Jeg følger Jerv på sosiale medier, og min fetter har spilt der, så jeg har vært på mange Jerv-kamper, og har spilt på Levermyr sjøl, for Amazon, forteller Aabel og røper at hun har vært Jerv-tilhenger en god stund allerede. Det var likevel stillingens innhold som frista mest.

– Jeg har jo studert journalistikk og syntes stillingen så veldig interessant ut. Det er marked, det er media, og det er salg. Jeg har ikke jobba så mye med salg før, men det å finne nye sponsorer og ta vare på sponsorer man allerede har, synes jeg virker gøy, sier den nyansatte markeds og mediasjefen og røper at hun allerede har mange ideer til nye sponsor-, markeds- og supporteraktivteter.

På boligjakt

Sist helg flytta hun fra Bergen hjem til Birkeland. Nå er hun på boligjakt i Grimstad-/Lillesandsområdet. Og hun har ikke tenkt å legge fotballskoene på hylla riktig ennå, selv om hun regner med at den nye jobben vil kreve mesteparten av tida hennes.

– Jeg er jo fleksi, så jeg må bare prøve å få tid, sier hun, men holderkortene tett til brystet om hvilken klubb som vil få nyte godt av hennes tjenester på banen.

– Jeg er under kontrakt med Arna Bjørnar til nyttår, presiserer Kamilla Aabel.

Fornøyd daglig leder

FK Jerv er også godt fornøyd med å få birkeneskvinna med på laget.

– Etter den omfattende ansettelsesprosessen er vi veldige glade for at Kamilla begynner hos oss fra nyttår av. Vi er sikre på at hun vil passe godt inn i klubben og at hun vil gjøre en god jobb for Jerv, sier daglig leder og styreleder Per Gunnar Topland til fkjerv.no. Til Birkenesavisa sier han følgende om nyansettelsen:

– Kamilla virker både spennende og framoverlent. Det er spennende at det er ei jente som var godt kvalifisert, og det blir spennende å få ei jente inn i vårt guttemiljø.

– Hva var det med Kamilla som gjorde at dere valgte henne?

– Først og fremst hennes bakgrunn. Hun har ikke markedsutdannelse direkte, men har en fantastisk utstråling og en måte å være på som fascinerte oss, og som jeg tror vil falle i god jord hos våre sponsorer, både eksisterende og nye.

Skal skaffe penger

– Hva blir de primære oppgavene hennes?

– Det blir kort og godt å skaffe penger. Dette er en salgs- og markedsjobb, og det viktigste i en sånn fotballjobb er å skaffe sponsorer og beholde sponsorer. I tillegg kommer hun til holde tak i våre hjemmekamper og blir sentral i forskjellige aktiviteter knytta til disse.

– Hva tror du Kamilla vil tilføre klubben?

– Hun kommer til å videreføre det vi har bygd opp over mange år, og så vil hun helt sikkert finne sin måte å jobbe på. Hun skal videreføre mye av det vi har gjort, men skal jobbe på sin måte for å gjøre merkevaren Jerv enda bedre.

FK Jerv har hatt markedsansvarlig siden 2014, de to siste åra i redusert stilling.