Nysignering – fra OBOS-ligaen til BIL i 5. divisjon

TILBAKE I BIL. Håkon Suggelia har sagt opp kontrakten med Jerv og meldt overgang til moderklubben. Han hadde ikke rukket å få utdelt BIL-tøy før den første treninga med gamle lagkamerater.

Håkon Suggelia (22) har avslutta kontrakten med Jerv og signert for moderklubben. Dermed har BIL-midtbanen fått en solid forsterkning.

– Jeg tror det blir godt. Jeg har hatt litt dårlig motivasjon. Jeg har vært i Jerv lenge og var litt lei, forteller 22-åringen, som trådte sine barnefotballsko i Birkenes IL før han gikk til Start i 12-13-årsalderen. Der ble han kretsmester med gutter 16 og spilte for klubbens 2. lag i 3. divisjon før han gikk til Jerv som 19-åring. Her fikk han mye spilletid de første sesongene, men denne sesongen har det blitt mest benkesliting på den løpssterke midtbanespilleren. Når han samtidig jobber skift på Scanflex på Birkeland, har det blitt tyngre og tyngre å kjøre til Grimstad for å trene.

– Det blir null fritid, så da kjente jeg at det var på tide å skifte beite, roe ned litt og få spilt litt med kompiser og kjente, det tror jeg blir veldig bra, sier Håkon, som nå blir lagkamerat med storebror Kristoffer som også har gjort comeback i BIL-trøya.

Eks-Jervspilleren er enig i at det er stor overgang fra OBOS-ligaen til 5. divisjon.

– Ja, men jeg tenkte at hvis jeg skal gi meg, så gir jeg meg helt, jeg ville ikke ha noen mellomting, forklarer han og fastslår at det er slutt på toppfotballsatsinga, i alle fall i denne omgang. Nå er det de hvite og blå som gjelder.

– Hva kan medspillere og publikum i Birkenesparken forvente?

– En spiller med god fotballforståelse, god pasningsfot og god løpskapasitet, svarer den sentrale midtbanespilleren. Han hadde siste trening med Jerv tirsdag kveld og bekrefter at han er i god form.

Nå ser han fram til debuten i BIL-trøya.

– Det blir veldig godt å spille med birkenesdrakta på igjen, spille med venner og spille her i Birkenesparken igjen, sier Håkon Suggelia.