På topp i Birkenes

(Foto: Kulturkontoret)

Toppturbøkene er nå samlet inn for 2021 og det var kjempemange toppturbesøk i år også. Det nest beste året noensinne med 20380 besøk.

I 2005 startet Birkenes med toppturer som et av flere tiltak innen folkehelse. Fra begynnelsen var det kun noen få topper som var med i opplegget, men siden har både antall topper og antall besøkende økt. Det er meget gledelig at toppene er så godt besøkt, og vi får mange positive  tilbakemeldinger fra folk som får flotte naturopplevelser og blir kjent med Birkenesnaturen på en ny måte. Det er mange, både barn og voksne som har levert fullt klippekort, og de er meget fornøyde etter å ha klart alle toppene.

Noen av toppene ligger i nærmiljøet der folk bor, mens noen er plassert litt lengre vekk. I 2021 hadde vi klippekort med 24 topper.

Målet med toppturene er 3 delt:

  1. God trim som skaper økt folkehelse. Godt for kroppen er også godt for toppen! (både fysisk og psykisk helsegevinst) Det er moro å ha et mål å strekke seg etter.
  2. Får en fin naturopplevelse underveis til toppen og en spesiell god følelse når man kommer litt høyt og kan skue utover. Det er en premie i seg selv å nå toppen og få den fine utsikten.
  3. Blir kjent i naturen og i kommunen

Trekning av vinnere på de ulike toppene i 2021 er nå foretatt og premier kan hentes på biblioteket. Den toppen som hadde flest besøk i 2021 var nok en gang Skaftåsen som ligger like sør for Birkeland skole med 2179 som hadde skrevet seg i boka! På en god andreplass fulgte Spelefjell med 1516 besøk.

Nye bøker og klippetenger er allerede lagt ut igjen i postkassene. Nye klippekort med 25 topper vil bli lagt ut rett over jul, men dere kan selvfølgelig fortsette å bruke de dere har kjøpt tidligere.

GOD TUR!

Med hilsen

Birkenes IL  O-gruppa

IL Gry

Herefoss IL

Birkenes kommune (kultur og folkehelse)

____________

Brukerskapt