Spilte godt – men tapte i serieavslutningen

PEPTALK. I pausen mante trener Trond Endresen sine spillere til å bli flinkere til å ta ut avstand til kjappe Lyngdal-spillere og dekke bedre opp for hverandre. Det virka, og BIL-damene spilte en enda bedre andre- enn førsteomgang, men var ikke like effektive foran mål som motstanderen.

Birkenesdamene leverte en god kamp i serieavslutningen mot Lyngdal, men fikk dårlig betalt.

Det sto 2-3 i målprotokollen etter en fartsfylt førsteomgang i Birkenesparken fredag kveld.

Birkenesingene var best i banespillet, mens Lyngdal var livsfarlige på kontringer. Det var også rødtrøyene som tok ledelsen da Hanna Meberg ble spilt gjennom og satte ballen hardt helt inne ved stolpen fra 16 meter. Da var det spilt 18 minutter. To minutter seinere er det klart for reprise, da er det Ingrid Löwenhamn som avslutter klinisk. Birkenes reduserer med en typisk Christina Stray Imenes-scoring; toppscoreren drar seg forbi oppasseren sin, klinker til med venstreslegga og ballen suser i nettet ved motsatt stolpe. Når Anette Urdalen like etter leverer et perfekt hodestøt på en like perfekt corner fra Hanne Helleland er det plutselig balanse i regnskapet.

Strafferedning

På stillinga 2-2 får Lyngdal straffe, men skuddet går rett på BIL-keeper Henriette Ohrvik og returen settes i tverrliggeren. To minutter før pause viser imidlertid lyngdølene at de kan mer enn å kontre, når Iselin Johansen lemper et frispark fra 20 meter pent inn i motsatt kryss. I pausen trekker BIL-treneren Anne Håbesland ned i forsvar for å demme opp for lynraske Lyngdal-angripere. Trekket virker, og Birkenes dominerer andreomgangen. Men igjen er det Lyngdal som er mest effektive, når Hanna Meberg sender rødtrøyene opp i en 4-2-ledelse etter 60 minutter. Ti minutter før full tid reduserer Amalie Snøløs for vertene, men flere mål blir det ikke, og BIL-damene må se langt etter seriesølvet. Tredjeplassen kan også ryke, dersom Lyngdal vinner begge sine to siste kamper, mot Kvinesdal/Flekkefjord og Gimletroll 2. Det spiller ingen stor rolle, synes BIL-trener Trond Endresen.

Fornøyd med sesongen

– Jeg synes vi gjør en god kamp i dag. Pasningsspillet er mye bedre enn i forrige kamp, og i andreomgangen er vi klart best. Om vi kommer på tredje eller fjerdeplass i serien er ikke så viktig. Vi hadde jo egentlig ikke grunnlag for å stille med damelag denne sesongen, men så har vi fått inn noen rutinerte spillere, og det er klart det hjelper veldig på. Så egentlig har det gått over all forventning, en ny vår for damelaget, vil jeg nesten si.

Og neste år ser det enda lysere ut for damelaget, påpeker treneren.

– Da blir vi mye folk, når mesteparten av 17-årslaget rykker opp på seniornivå. Så da må vi vurdere om vi skal stille med to damelag; ett i 3. og ett i 4. divisjon, sier Trond Endresen.

KAMPFAKTA:

Birkenes – Lyngdal 3-4  (2-3)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (18) Hanna Meberg, 0-2 (20) Ingrid Löwenhamn, 1-2 (27) Christina Stray Imenes, 2-2 (33) Anette Urdalen, 2-3 (43) Iselin Johansen, 2-4 (60) Meberg, 3-4 (80) Amalie Snøløs.

BILs lag (1-3-5-2): H. Ohrvik – H.S. Aronsen, M. Mollestad, T. Strigen Reiersølmoen – M. Lofthus, A. Urdalen, M. Mosfjell, H. Helleland, A. Håbesland – C. Stray Imenes, A. Snøløs. Innbyttere: K.M. Birkeland, K. Væting.

Dommer: Terje Haugland, Amazon Grimstad FK

Tilskuere: Ca. 40