Det stygge pumpehuset blir nå finere

FLOTT. Pumpehusets murfasade har fått ny kledning, og passer bedre inn i det flotte området ved Flakkebrua.

En pensjonistgjeng har de siste ukene pyntet opp det gamle pumpehuset ved Elveplassen.

Pumpehuset forsyner 3B med vann til spyling av glassmassen som skal deponeres på Rugsland. Huset har aldri vært noe smykke i landskapet, noe som ble ekstra tydelig når resten av området ved «Elveplassen» ble rustet opp.

– 3B ble forespurt av kommunen om de kunne tenke seg å gjøre noe med det stygge pumpehuset, og dermed ble vi i pensjonistgjengen forespurt om vi ville gjøre en innsats, sier Leif Gunnar Hallberg.

PENSJONISTGJENG. 3B-pensjonister er engasjert i oppgraderingen av pumpehuset ved Flakkebrua. Fra venstre; Knut Røgeberg, Knut Hornnes, Arild Røstad, Theo Stevense, Torleif Stie, Leif Gunnar Hallberg og Torstein Arne Svendsen.

– Vi er 53 pensjonister med bakgrunn fra 3B, og en gjeng av oss har vært engasjert over fem dugnadsdager med å sette kledning på det gamle murbygget. Vi får en slant penger fra 3B for jobben, og satser på å arrangere en liten tur for medlemmene våre, legger han til.

– Vi begynner ikke klokka 07, det blir mer i fra ni-tida, og kanskje til i to-tida. En passelig pensjonisttid, skyter Knut Hornnes inn.

Det har vært et trivelig prosjekt. Vi har hatt mye moro og skøy her, og slenger med leppa stadig vekk, ler Leif Gunnar. Han kan heller ikke få fullrost Aud, kona til Theo Stevense, som har traktert guttene med god lunsj hver dag.

De regner med å bli ferdig med arbeidet i løpet av dagen (fredag), og holder nå på med de siste strøk på den nye kledningen.