Jubel da BIL-damene sikra fortsatt 3. divisjonsspill

SEIERSJUBEL. BIL-damene jubler for seier og sikker plass i neste års 3. divisjon. (FOTO: Thomas Salvesen, BIL Fotball)

En solid tremålsseier borte mot Kvinesdal/Flekkefjord sikra fortsatt 3. divisjonsspill for BIL-damene.

– Nå er vi garantert sikra plass, og det er deilig. Vi hadde blinka oss ut denne kampen, sier trener Trond Endresen på telefon fra spillerbussen på vei hjem fra Kvinesdal fredag kveld. Den drøye to timer lange bussturen hjem til Birkeland ble atskillig lettere med tre poeng i bagasjen. Uten seier i Kvinesdal hadde birkenesingene vært avhengige av poeng i de gjenværende kampene mot serieleder Randesund/Amazon 2, serietoer Gimletroll 2 eller Lyngdal.

– Jeg føler at nå er sesongen redda. Jeg er fornøyd med sesongen med fire kamper igjen. Det er en deilig følelse, konstaterer BIL-treneren.

Trøblete oppkjøring

Birkenesingene fikk ikke den enkleste oppkjøringa til skjebnekampen, da playmaker Anette Urdalen måtte kaste inn håndkleet et par timer før avreise på grunn av sykdom. At kampen ble spilt på naturgress var heller ingen fordel for hvittrøyene.

– Vi har jo ikke spilt på gress på to år, så vi måtte omstille. Derfor er jeg veldig fornøyd med at vi tok seieren i dag og holdt nullen i tillegg, sier BIL-treneren.

Slapp vertene inn i kampen

I Urdalens fravær ble Hannah Semine Aronsen kjørt fram på midtbanen og ungjenta Mina Mollestad ned som midtstopper. Det fungerte godt.

– Mina var fantastisk i dag, skryter Endresen.

Birkenes tok ledelsen etter 11 minutter da Christina Stray Imenes ble spilt gjennom i bakrommet og satte ballen hardt til side for keeper. Bortelaget dominerte de første 20 minuttene, men slapp så vertskapet inn i kampen, og kan takke en meget god keeper Henriette Ohrvik for at det sto 0-1 til pause.

– Hun gjør en kjempekamp og er Birkenes’ beste i dag, fastslår BIL-treneren.

Hørte på treneren

I pausen kommanderte han spillerne sine til å ta tak i kampen igjen, vinne duellene, være først på ballen og utnytte bakrommet bak et høytstående hjemmeforsvar.

– Det gjorde vi, og da hadde vi full kontroll, forteller Endresen. Det er ikke spilt mer enn ett minutt av andreomgangen når Stray Imenes gjentar bedriften fra første og legger på til 0-2. Når Amalie Snøløs limer lærkula i vinkelen fra 25 meter etter 77 minutter, er løpet kjørt, og birkenesingene kan cruise inn til en fortjent og ikke minst viktig seier.

Gode ungjenter

BIL-treneren benytter sjansen til å skryte litt av alle ungjentene på laget.

– Vi har med seks spillere fra jenter 17 i dag, og de gjør det bra, sier Trond Endresen. Han trekker spesielt fram Kaja Aamlid Bjelland og Aurora Endresen som begge fikk sin seniordebut på Kvinesdal stadion.

– De gjør det veldig godt. Kaja er jo bare 15 år og Aurora 16, og Kaja ble tatt ut til treningsgruppa på kretslaget tidligere i uka, forteller Trond Endresen.

 

KAMPFAKTA:

Kvinesdal/Flekkefjord – Birkenes 0-3 (0-1)

Bane: Kvinesdal stadion, gress

Mål: 0-1 (11) Christina Stray Imenes, 0-2 (46) Stray Imenes, 0-3 (77) Amalie Snøløs

BILs lag (1-3-5-2): H. Ohrvik – T. Strigen Reiersølmoen, M. Mollestad, K. Lien – H.S. Aronsen, A. Snøløs, H. Helleland, K. Væting, A. Håbesland – C. Stray Imenes, K.M. Birkeland. Innbyttere: K. Aamlid Bjelland, A. Kverneland Andersen, A. Endresen.

Dommer: Atle Tveit, Mandalskameratene FK