Brutal seniordebut for ungjentene til BIL

GOD DEBUT. Som en av to BIL-debutanter fikk Andrea Kverneland Andersen et tøft møte med seniorfotballen da serieleder Randesund/Amazon 2 kom på besøk til Birkenesparken torsdag kveld. Men 17-åringen løp og løp og leverte strålende innsats i seniordebuten.

Andrea Kverneland Andersen og de andre ungjentene på BILs damelag i 3. divisjon fikk en brutal fotballeksjon i møte med Randesund/Amazon 2.

Serielederen kom til Birkenesparken med ni poeng på tre kamper og 11-0 i målforskjell og reiste igjen med 12 poeng og 19-1 i målforskjell. De grønnkledde leda 5-0 allerede etter 25 minutter etter en oppvisning i hurtig og effektivt angrepsspill. Nå skal det sies at ett mål burde vært avblåst for offside og et annet var av det særs heldige slaget, men Randesund/Amazon-jentene var best i alt, og birkenesjentene hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Løfta seg i 2. omgang

Trener Trond Endresen må ha brukt pausen godt, for det var et atskillig mer aggressivt hjemmelag som kom på banen i andre omgang. De produserte sågar omgangens første målsjanse, da Christina Stray Imenes tok med seg ballen fra midtbanen og avslutta med et skudd i nettveggen fra 12-13 meter. I neste angrep viste Randesund/Amazon fram kvaliteten og effektiviteten sin igjen og la på til 0-6 på et pent framspill som ble klinisk ekspedert i nettet. Noen minutter seinere fikk BIL sitt trøstemål da Anette Urdalen lobba inn et frispark like under tverrliggeren fra 25 meter.

Brutalt

Det ble eneste nettkjenning på hjemmelaget denne kvelden, mens gjestene fra østsida av Kristiansand putta på ytterligere to ganger, slik at sluttresultatet ble 1-8.

PEPTALK. Etter kampen tok trener Trond Endresen (t.v.) en peptalk med laget der han mante dem til å glemme stortapet mot serielederen fortest mulig og se fram mot neste kamp, hvor seier kan sikre fortsatt 3. divisjonsspill.

– Det ble mer brutalt enn vi hadde regna med, dette, innrømmer BIL-treneren etter kampslutt. Han tok en peptalk med laget umiddelbart etter at de hadde takka Randesund/Amazon-jentene for kampen. Her mante han spillerne sine til å glemme kampen og se fram mot den neste. For det er da det virkelig gjelder.

Ser framover

– Vi dveler ikke mer ved denne kampen. Vi har en veldig viktig kamp neste fredag, mot Kvinesdal/Flekkefjord. Målet vårt er å holde oss i 3. divisjon, og med seier der er vi sikra, understreker BIL-treneren. Han benytter anledningen til å skryte litt av debutantene Andrea Kverneland Andersen og Mina Mollestad som fikk et brutalt møte med seniorfotballen.

– De gjør en strålende jobb i dag!

KAMPFAKTA:

Birkenes – Randesund/Amazon 2  1-8 (0-5)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (10) Pernille Henriksen, 0-2 (13) Lise Thomassen Farstad, 0-3 (16) Tomine Othilie Tønnessen, 0-4 (23) Iselin Tia Glomset, 0-5 (25) Mari Storli, 0-6 (48) Thomassen Farstad, 1-6 (51) Anette Urdalen, 1-7 (56) Lisa Kivle Westergren, 1-8 (75) Henriksen

BILs lag (1-3-5-2): H. Ohrvik – T. Strigen Reiersølmoen, H.S. Aronsen, K. Lien – A. Urdalen, H. Helleland, M. Mollestad, M. Mosfjeld, S. Håbesland – K.M. Birkeland, C. Stray Imenes. Innbyttere: J. Birkeland Sørlien, E. Skomedal Kræmer, A. Kverneland Andersen.

Dommer: Andreas Tingstveit Hansen, Express IL

Tilskuere: Ca. 60