Ny kiosk i Birkenesparken

NY KIOSK. Arbeidet med den nye kiosken i Birkenesparken er godt i gang.

Fotballgruppa i Birkenes IL er i god gang med å føre opp den nye kiosken i Birkenesparken.

Lokale håndverkere har bidratt på bygget. Skog & Anlegg med Glenn Roger og Marius Lunden har stått for grunnarbeidet, mens Daniel Jansen har tatt seg av støpearbeidet. Rørlegger Jarle Håkedal og Birkeland Elektro er engasjert, og byggevarene leveres fra Birkenes Byggsenter. Det øvrige arbeidet skal gjøres på dugnad. Dagfinn Birkenes og Ronny Solberg er allerede godt i gang, og når Birkenesavisa avlegger byggeplassen et besøk treffer vi også Oday og Vetle. Niendeklassingene fra Valstrand skole har arbeidstrening som valgfag, og skal bidra noen timer i arbeidet.

ARBEIDSTRENING. Vetle og Oday i klasse 9D bruker noen av sine valgfagtimer i arbeidstrening til å bistå i arbeidet med den nye kiosken.

Bygget har en grunnflate på 6 ganger 9 meter, i to etasjer, og har en kostnadsramme på 1,2 millioner kroner. Første etasje skal fungere som lager, mens andre etasje skal inneholde kiosk og toaletter. Kioskutsalget er i andre etasje, og det vil derfor bli en større terrasse rundt store deler av bygget. Her vil det være plass til flere sittegrupper, med god utsikt til aktivitetene på banene.

NY KIOSK. Slik vil kiosken fremstå når den står klar til våren. Skisse Birkenes IL Fotballgruppa. (Skisser: Birkenes IL)

– Det skal stå ferdig til seriestart neste år. Den gamle kiosken hadde gjort sitt. For fotballgruppa trengte det seg frem et behov både for kiosken, men også for toaletter. Dette er et bygg som vil dekke våre behov for fremtiden, sier Kjetil Aamlid i fotballgruppa.