Gunn Elisabeth har henvendt seg til kommunen om ny tursti mellom Gåsehagen og Slettene

STI LANGS FJORDEN. Gunn Elisabeth Slettene lanserer tanker om en tursti langs Herefossfjorden. I første omgang fra Slettene Hage og til badeplassen «Svaberget» i nærheten av Gåsehagen, men hun ser gjerne at den forlenges videre mot Nesveien også.

Ved Slettene Hage planlegges det for nytt bygg, blant annet med kafé. I den forbindelse har Gunn Elisabeth Slettene sendt en henvendelse til kommunen med spørsmål rundt en eventuell sti langs Herefossfjorden.

– Det anlegges mange fine turstier og merkede løyper i kommunen. De fleste er toppturer. Jeg går og tenker på at det hadde vært fint med en tilrettelagt sti på Herefoss, langs fjorden, men med små inngrep i naturen. Spesielt tenker jeg på det i forbindelse med at vi skal starte kafé til neste vår. Det er jo dumt hvis folk på Herefoss må kjøre ut, for veien er jo ganske ufyselig å gå på, ut fra sentrum til oss. Det er ikke så langt fra Gåsehagen til Slettene. Det gjelder bare 3 grunneiere i tillegg til oss, så vidt jeg vet. Stien vil jo også kunne være trygg skolevei, i mangel av gang- og sykkelsti. Kan noen på kommunen som steller med slike ting gi meg en tilbakemelding på dette, lyder det i henvendelsen.

Birkenesavisa besøker Slettene Hage for å høre litt om planene.

– Jeg vil ikke kalle det planer. Det er i hvert fall bare helt i starten med noen tanker rundt det. Jeg vil jo gjerne høre litt mer med naboene først. Men tanken min var å skape en flott tursti her. Jeg ser at det er blitt veldig populært med elvestier både på Birkeland og i Vennesla. Det er fint både for folkehelse og rekreasjon, mener jeg.

– Her på Herefoss er vi glade i fjorden vår, og jeg tror det kunne blitt en populær tursti, både for herefossinger og tilreisende. For egen del så er det klart at når vi får et kafétilbud her så er det veldig greit å kunne gå ut hit, og ikke være avhengige av å kjøre.

Gunn Elisabeth Slettene opplever riksvei 41 ved Slettene som trafikkfarlig for myke trafikanter.

– Vi føler oss litt avsondra fra resten av Herefoss på grunn av det farlige veistykket. Å gå det siste stykket langs veien vil jeg karakterisere som farlig, jeg tør heller ikke håpe på gang- og sykkelsti ut her.

I sin henvendelse til Birkenes kommune skriver Gunn Elisabeth Slettene, at «det er ikke så langt fra Gåsehagen til Slettene. Det gjelder bare tre grunneiere i tillegg til oss, så vidt jeg vet».

I kommunen er kulturleder Wenche Flaa Eieland oppført som saksbehandler av henvendelsen.