Planlegger 25 eneboliger og leilighetsbygg på Bersekollen

BERSEKOLLEN. Byggefeltet planlegges å komme i plantefeltet som man kan se sør-øst for Flakksvann.

Olav N. Birkeland har lenge hatt planer om å få til et nytt byggefelt, Bersekollen, vest for Berse og sør-øst for Flakksvann.

Hovedsakelig er det aktuelt å bygge eneboliger i det planlagte feltet.

– Tanken vår er å lage et litt fint felt med 25 eneboliger, forteller Olav N. Birkeland til Birkenesavisa. – Det er det vi har eget areal til sånn i utgangspunktet.

Det er Sweco, et av Europas største arkitekt- og ingeniørselskap, som tar seg av reguleringsarbeidet knytta til boligfeltet – på vegne av Flakksvann Bolig AS.

Igangsetting av detaljreguleringsplan tilhørende gårdsnummer 88 / bruksnummer4 ble annonsert like før sommerferien. Reguleringen gjelder frittliggende boligbebyggelse og leilighetsbygg.

UTBYGGER. Det er Olav N. Birkeland som gjennom Flaksvann Bolig AS planlegger nytt boligområde på Bersekollen. (Arkivfoto)

– Kanskje blir det et leilighetsbygg innerst i boligfeltet, sier Birkeland.

Det har vært en utfordring å få til en egnet og oversiktlig avkjøring fra riksvei 41 ved Nyhaven. Nå opplyser han at dette skal kunne gå greit.

– Nå mener Sweco at det ikke skal være noe problem. De mener at det er siktsone som er OK, men kan ikke garantere noe, sier Olav N. Birkeland.

PLANGRENSER BERSEKOLLEN. Kart over området hvor det nå detaljreguleres for boligbygging. (Kart: Sweco)

Da Birkenes kommune i vår vedtok plassering av nytt renseanlegg på Tollnes, og plassering på samme eiendom som nå planlegges for boligbygging var et av alternativa, het det i sakspapira at grunna trafikksikkerheten så måtte sannsynligvis veien legges om og nytt kryss anlegges.

Olav N. Birkeland understreker at de er veldig tidlig i prosessen med å planlegge boligfeltet.

– Vi venter på rapport fra Sweco, så får vi se om vi går videre.

– Vår tanke er at dette skal bli et greit boligområde, så vi kan få greie folk inn der. Vi håper at dette kan være en positiv tilvekst til bygda, sier Birkeland.

Ifølge Statisk sentralbyrå (SSB) hadde Birkenes i fjor ei netto tilflytting på 28 personer.

På Birkeland venter blant anna Bendikstunet, Motunet, og Pål Frigstads tomt der Sakura/Gamla lå, på å bli utbygd med leiligheter.