Lørdagsmarkedet ved Marikken ble suksess – se bildeserie

LØRDAGSMARKED, Maria Håkedal på Marikken skapte sitt eget folksomme marked oppe på Strøget på lørdag.

Da mye av det tradisjonelle programmet på årets Birkelandsdager ble avlyst, så laget Maria Håkedal på Marikken sitt eget Lørdagsmarked rundt butikken sin. Og innehaveren selv var kjempefornøyd.

Flere tok Maria Håkedal på ordet tidligere i uken, da hun ba folk om å komme å ha stand utenfor butikkene hennes. Og lørdag formiddag var antallet passert 20. Mange salgsboder preget sentrumsbildet utenfor Marikken – det ble augustdag av de sjeldne, med strålende solskinn. Gjennom hele dagen var det folksomt. Og Maria var kjempefornøyd.

Mannekeng oppvisningen ble et svært populært innslag. Her stilte blant annet fire lokalpolitikere opp for å vise frem kolleksjoner fra Marikken – ordfører Gyro Heia (Sp), varaordfører Anders Christiansen (Ap), Linda Hye (Ap) og Ragnhild Aasen (H).

– Jeg må bare få rose alle som har vært med på å få dette til i dag, sier Håkedal til Birkenesavisa. – Ansatte og flere andre har hjulpet til for å få dette til i mange dager. I tillegg så syntes jeg det er utrolig gildt at så mange utstillere kom i dag, fortellere birkenesgründeren.

– Omsetningstallene fra dagen er også imponerende, forteller hun. – Jeg må virkelig få takke alle som møtte frem i dag, på alle måter – for å lage liv og røre på dette Lørdagsmarkedet oppe på Strøget.

Ole Henrik Halvorsen fra Herefoss sto for det musikalske, og spilte flere kjente låter for publikum før og etter mannekeng oppvisningen

Nå gjenstår det å se om Maria Håkedal vil gjenta med å arrangere nye Lørdagsmarked, uavhengig av Birkelandsdagene – og kanskje på en annen tid på året.

 

BILDESERIE: