Nyåpning på Strøget

Lykke til: Kolbjørn Uldal ønsker Lillian Kristiansen, Inga Lill Mollestad og Mari Håkedal lykke til. Jorid Knutsen tar imot blomsten.

Åpnet kinderegg på årets første arbeidsdag.

Etter hektisk aktivitet i romjula åpnet både Marikken og bakeriet etter planen på første arbeidsdag i 2018. Så nå er senteret med tre butikker på plass, og det følger sikkert både glede og lettelse over å ha kommet i mål.

– Vi har stor tro på at dette skal lykkes, sier primus motor for samarbeidet, Maria Håkedal.

Hun er sikker på at det blir mange synergieffekter når apotek, bakeri og Marikken er samlet under samme tak. Bakeren har også stor tro på prosjektet, og har uttalt at han aldri hadde gått inn dette hvis det ikke hadde vært for Håkedals entusiasme og pågangsmot.

Bra for Birkeland

Kolbjørn Uldal, som var forrige eier av lokalene var selvsagt på plass med en liten blomsterhilsen og et lykke til.

– Det er jo blitt sabla flott og fint, og jeg tror dette blir bra for bygda. Men jeg hadde vel kanskje venta meg litt mere treinnredning, sier treentusiasten Uldal.

Han er allikevel er imponert over hva trioen har fått til.

– Men hvis du ser deg litt omkring, så vil du se mye i tre, påpeker Håkedal og leder oppmerksomheten mot diskene og innredningen i kafeen som heldigvis er litt skjult bak kunder.

Butikkene åpnet klokka ni, og allerede fem på ni var folk på plass. Førstemann – eller kvinne innenfor var Jorid Knutsen.

– Jeg bare elsker Marikken, og nå er posen full. Det ser veldig greit ut, og bakeri og kafé i samme lokale er jo veldig bra, sier Knutsen, som ser at det er gode tilbud hele resten av uka og derfor kanskje kommer tilbake en annen dag også – helt sikkert.

Mye godt i disken

På åpningsdagen serverer bakeriet både suppe, bløtkake og kaffe, og smaken er upåklagelig.

– Vi ser fram til å få vist fram varene våre på en litt bedre måte nå, sier Lillian Kristiansen.

Men bringebærsnittene som en gammel Grimsgutt er så begeistret for, er ikke på plass ennå. Lillian Kristiansen lover imidlertid at de skal være på plass resten av uka, og om ikke til evig tid så ihvertfall i lang tid framover.