Birkenes Sparebanks talentpris til Martin Uldal

PRISVINNER. Martin Uldal, vinner av Birkenes Sparebanks talentpris 2021. (Foto: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Tradisjonen tro delte Birkenes Sparebank ut sin talentpris under den store gratiskonserten på Tobias Jorde. I år var det Martin Uldal (20) som fikk æren, og ikke minst 25 000 kroner til den videre satsingen.

Birkenes Sparebanks talentpris deles ut til unge utøvere mellom 16 og 25 år, for deres prestasjoner eller talent innenfor musikk eller idrett. Videre heter det i statuttene at utøveren må ha en sterk tilknytning til kommunen og være en ambassadør for bygda og den aktiviteten kandidaten utøver. Det kom inn flere gode forslag i år, og prisen gikk altså til den lovende skiskytteren Martin Uldal.

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet; Martin får prisen for sitt talent innen skiskyting. Han leverer gode resultater på skyhøyt nivå og et talent utenom det vanlige. Han begynte med skiskyting i 9-årsalderen, og flyttet etter ungdomsskolen ut av bygda for å studere og satse tungt på sin aktivitet ved toppidrettsgymnas på Lillehammer. Martin er norgesmester i skiskyting, og ble tatt ut på U23-landslaget i 2020. Sist sesong ble han nr. 2 sammenlagt i Norges Cupen for juniorer. Han er stafett-verdensmester i 2020, og har en 6. plass i VM individuell distanse.

Unggutten er ikke mindre ambisiøs for fortsettelsen av karrieren. For kommende sesong har han et krystallklart mål, og det er intet mindre enn å bli juniorverdensmester i Soldier Hollow i USA.

– Det tror jeg selv er oppnåelig med den utviklingen jeg har hatt det siste året, uttalte han tidligere til Birkenesavisa.

TALENTPRISEN. Grunnet landslagssamling i Vik denne helgen var det en stolt Atle Uldal som fikk æren av å motta prisen på sønnens vegne. Til venstre banksjef Harald Flaa.

Martin Uldal er for tiden på landslagssamling i Vik, og hadde ikke anledning til å motta prisen, men sendte sin far Atle Uldal i sitt sted. Birkenesavisa rekker en kort samtale med Martin Uldal etter overrekkelsen. Det var utrolig gøy, og ikke mist viktig for den videre satsinga for å bli bedre. Jeg har ikke tenkt så mye over det ennå, men regner med at det meste av pengene blir øremerket til utstyr, sier den fornøyde vinneren på telefon.