Birkelandsdagene – alternative program planlegges etter avlysningene

RUINENE. Ved ruinene etter Tobias Gunvaldsens hus vil det være flere aktiviteter lørdag 21. august.

Birkelandsdager 2020 ble avlyst grunnet covid 19, og store deler av arrangementet 2021 er også avlyst av samme årsak. Markedet i sentrum på fredagen som Speiderne har arrangert samt brukt- og delemarkedet i Birkenesparken på lørdagen som Birkenes IL og AMK har arrangert er avlyst. Det samme gjelder museumsdagen på søndagen som arrangeres av Stiftelsen Birkenes bygdemuseum.

Men – noe blir arrangert likevel.

Fredag 20. august innbyr Birkenes Sparebank til stor gratiskonsert på Tobias jorde med både lokale og nasjonale artister. Lokale krefter fra korpsmiljøet og korgruppa Snelleklang vil opptre før Jo Nesbø og Lars Jones inntar scenen. Kvelden vil avsluttes med en spennende overraskelse! Konserten tilrettelegges av Åsmund Bernard Knutson og Erik Thonhaugen. Siden det blir en del ekstraarbeid i forhold til covid- 19 reglene har de alliert seg med Per Arne Botn (Pabben) som vil ta seg av det som har med billettsystem og kohortinndeling å gjøre. Pabben har god erfaring fra dette arbeidet etter sommerens gjennomføring av Fjordbrøl på Herefoss. Det er fortsatt gratis inngang på konserten, men pga smittevern og restriksjoner må alle framvise grønt koronapass for å få billett inn til konserten. All praktisk info i forbindelse med konserten ligger ute på bankens nettsider.

Lørdag 21. august vil det skje saker og ting på Tobias jorde. Det vil være aktivitet her fra formiddagen og utover. Oppe ved ruinene vil blant annet Bjarne Bjorvatn fortelle om Tobias og vi vil få informasjon om blomsterenga, samt at lokale slåttefolk vil slå enga på gamlemåten med ljå. Demonstrasjonen er i samarbeid med Birkenes Bygdemuseum. Rundt ruinene etter Tobias sitt hus er det funnet hele 17 ulike treslag som danner grunnlaget i et nytt arboret som vil bli offisielt åpnet og informert om! Lokale veteranbiler er invitert med, og de vil bidra med parade og utstilling. Valget nærmer seg, noe som også vil merkes denne lørdagen. De politiske partiene stiller på stands, og vil benytte sjansen til å oppfordre folk til å stemme! Det blir valgdebatt fra scenen som vil ledes av redaktøren i Lillesands-Posten Thor Børresen.

Butikkene i sentrum vil oppfordres til å ha ekstra tilbud og aktivitet denne dagen. Marikken satser bl.a på å arrangere mannekengoppvisning i gata utenfor butikken. På lørdagskvelden blir det garantert musikalsk glede og innlevelse når koret «Gospel Explosion» inntar Birkenes kirke. På søndagen vil Hornmusikken spille på gudstjenesten som vil holdes utenfor kirka ved elva hvis været tillater det. Så selv om det ikke blir vanlige Birkelandsdager håper arrangørene at alle kan finne noe de kan være med på. Endelig program vil bli annonsert i neste uke. Det minnes om at alle må følge de gjeldende coronaregler.

På formiddagen lørdag 21. august blir den koselige familieforestillingen «Trollet Truls» satt opp på scenen på Tobias jorde. Her blir det sang, musikk, dukketeater og skuespill med utgangspunkt i det kjente eventyret «De tre bukkene bruse». Forestillingen passer best for barn fra 2-6 år, men også yngre og voksne kan ha glede av den. På grunn av coronaregler er det et begrenset antall billetter. Billetter fås kjøpt på Birkeland bibliotek, og kan også bestilles ved å ringe biblioteket i åpningstiden.

Oppdateringer om programmet vil legges ut på faceboksidene til Birkelandsdager, Birkenes kommune og Hva skjer på Birkeland.