Birkenesløpere dominerte i o-løp i Arendal

STERKT BEMERKET I AGDERKARUSELLEN. Raske o-løpere fra Birkenes IL etter at løpet er gjennomført. Fra venstre Lars Birkenes, Mathias Aamlid Trondsen, Sigurd Svaland Aas, Sigmund Javenes Flaa og Emil Nygård. (Foto: Steinar Aas)

Birkenesløperne er i farta igjen, og alle de lokale deltakerne gjorde seg sterkt bemerket i forrige ukes løp i Agderkarusellen.

Orienteringsgruppa begynner nå å få fram en ny gjeng med gode orienteringsløpere. Slik som Mathias Aamlid Trondsen. Han startet opp med orientering denne sesongen, og gikk like godt helt til topps i klasse H3. Han hadde full kontroll med orienteringen, og nærmest spurtet gjennom løypa. Mathias har fått et veldig godt tak på orienteringen denne vårsesongen. Det er ikke første gang en Birkenes-løper vinner denne løypa. Erik Rugsland vant forrige løp, men måtte denne gang melde forfall på grunn av forkjølelse.

I klasse H2 var det flere som gjorde seg bemerket, og Birkenesløperne dominerte den klassen. Emil Nygård gikk helt til topps, mens Kristian Birkeland, Lars Birkenes og Sigmund Javenes Flaa fulgte godt opp. De var alle inne blant de fem første.

I klasse H1, som som består av junior- og seniorløpere, gjorde Sigurd Svaland Aas et godt «come-back». Han løp et prikkfritt løp og tok en sterk andreplass.

Så nærmer det seg Sørlandsgaloppen. I år går den i Kristiansand og Mandal fra 1. til 4. juli. Her blir det nok hardere konkurranse, men den utfordringen tar o-guttene fra Birkenes.

 

Skrevet av Steinar Aas/Terje Modal