Magnora utvider samarbeidet med RWE om vindkraftutbygginga på Oddeheia og Bjelkeberg

Magnora ASA og RWE Renewables signerte fredag 11. juni en ny avtale med hensikt om å utvikle Oddeheia og Bjelkeberg vindkraftverk.

Dette kommer fram i ei pressemelding som Magnora sendte ut i helga.

I den nye avtalen økes Magnoras eierandel til en 49 prosent andel i prosjektet. Denne meldinga er en oppfølging til tidligere pressemelding 1. februar 2021 om inngåelse av avtale mellom Magnora og RWE Renewables for å utvikle Oddeheia og Bjelkeberg vindkraftverk.

– Dette prosjektet kan utvide kapasiteten til å levere grønn energi til bedrifter i regionen, som for eksempel batteriproduksjon og datalagring. Vi har allerede startet dialog med det lokale næringslivet for å sikre at eksisterende og kommende hjørnesteinsbedrifter nær Birkenes kommune får gode levevilkår og ekspansjonsmuligheter støttet av lokal fornybar energi. Lokale prosjekter er viktig for å bli ledende leverandører til vindkraft industrien som i fremtiden kan gi vekst og export, sier Torstein Sanness, arbeidende styreleder i Magnora ASA.

Som nevnt i børsmeldingen i begynnelsen av februar, har RWE Renewables søkt Olje- og energidepartementet om utsatt frist for idriftsettelse. Magnoras deltakelse i prosjektet forutsetter godkjenning av denne fristforlengelsen. Magnoras andel på 49 prosent i prosjektet avhenger både av en godkjenning av en fristforlengelse fra OED og enighet mellom partene om en endelig aksjonæravtale.

– Å realisere vindparken Oddeheia og Bjelkeberg vil ikke bare skape betydelige verdier og positive ringvirkninger for lokalsamfunnet, men også posisjonere Birkenes og Sørlandet for fremtidig grønn industriutvikling som potensielt kan generere et høyt antall jobber de neste tiårene. Vi håper å ta del i dette sier Torstein Sanness.

Magnora solgte sin olje- og gassrelaterte virksomhet i 2018, og har siden gått over til å bli et utviklingsselskap for fornybar energ.

I pressemelding oppgis det at Oddeheia og Bjelkeberg landvindprosjektet potensielt vil få en installert kapasitet på opptil 98 MW når det er ferdig.