Doris fant en fra Ydderdalen da hun jobbet som bartender

DORIS BIRKENES

Gift med Stein Ommund Birkenes og har guttene Eivind (7) og Tobias (snart 11)

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Jeg flytta til Birkeland i januar 2006 og nå bor vi på Birkenes, ute ved kirka, der vi har overtatt og pusset opp barndomshjemmet til mannen. Vi trives utrolig godt her ute i Ydderdalen.

Hva driver du med her?

Jeg jobber i Hampehaugen Barnehagen som pedagogiske leder. Trives utrolig godt med jobben min, alle barna/foreldrene jeg treffer og fine menneskene jeg jobber sammen med.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Store deler av livet mitt har jeg bodd i Farsund. Men jeg har bodd tre år i Kristiansand som student. Da leide jeg hybel igjennom skolen og hadde første året på Roligheden, mens de to siste hadde jeg i Kongsgård allé. Der tok jeg førskolelærer utdanningen min fra 2002-2005. I Farsund drev pappaen min en Narvesen-kiosk, og det ble selvsagt min første jobb og jobbe der. Men ellers har jeg jobbet blant annet i dagligvare butikk, vært vaskehjelp, jobbet i barnehage og jobbet som bartender i Farsund før jeg flyttet hit i januar 2006.

Hvorfor flytta du hit?

Ja hvorfor flyttet jeg hit? Det er nok det klassiske svaret: Kjærligheten. Veldig klisje, men sånn er det nå bare. Jeg traff han en kveld jeg var på jobb som bartender og han var gjest. Vi kom i snakk og for å gjøre en lang historie kort så sitter vi nå her da, godt gift og med to flotte gutter sammen.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Da jeg flyttet hit kjente jeg ingen andre enn hans familie og venner. Jeg ble utrolig godt tatt imot av venner og familie til mannen min. Og etter hvert så ble vennekretsen bare større og større. Samme uke som jeg flyttet opp hit så fikk jeg vikar jobb i Birkeland Barnehage og ble kjent med mange fine mennesker. Der var jeg i noen år før jeg fikk fast jobb i Hampehaugen Barnehage. Og vennekretsen blir bare større og større.

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Selv er jeg ikke med i noen forening eller aktiviteter i kommunen akkurat nå. Men prøver å være et ja menneske i det som barna er med i her i kommunene.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

Vi er utrolig heldige som bor i denne bygda, men all den fine naturen rundt oss. Det finnes utrolig mange fine toppturer, gapahuker og plasser hvor man kan ta seg en dagstur eller en overnatting ute om man ønsker det.

Noe du savner eller skulle ønske var annerledes her?

Er det en ting jeg VIRKELIG savner i denne bygda så er det videreføring av gang og sykkelstien som stoppet opp ved Mollestad. Det blir flere og flere hus utover i yddedalen, og jeg mener at behovet for en gang og sykkel sti virkelig er der. Så tenk om ordfører Gyro Heia leser dette og tar saken opp og fram, da hadde jeg, og garantert mange andre her i Ydderdalen blitt utrolig glade. Det trengs! For en lettelse det hadde vært å kunne sende barna sine på sykkel til venner på Mollestad / Birkeland, og vite at de sykler på gang og sykkelsti. Vekk fra trailer og busser som suser rett forbi dem. Så for å ikke sitte med hjerte i halsen om de hadde tatt av sted på sykkelen, så velger vi heller å kjøre dem. Og det er ikke alltid det kjøres i 60 av alle for å si det sånn. Så det var dagens oppfordring til ordføreren og hennes stab: ta fatt igjen i saken om gang og sykkelsti videre utover i Ydderdalen.

Har du annen familie her i området?

Det meste av min familie bor i Farsund, og heldigvis så er det ikke lengre enn to timer i bil så sitter vi ved bordet og spiser middag sammen med mamma og pappa.