Toppbandet Halva Priset, Return og Vestlandsfanden m.fl. kommer til Fjordbrøl

HALVA PRISET. Petter «Katastrofe» har gjort comeback i bandet «Halva priset» og har nå ligget på 1. plass på hitlistene i flere uker med sangen «Den fineste Chevy’n». (FOTO: Fjordbrøl)

Halva Priset, Return og Vestlandsfanden er blant artistene Fjordbrøl har booket til årets festival 2. og 3. juli. Og smittevernstiltak ser ikke arrangøren mørkt på.

I motsetning til de største arrangementene som må avlyse, ligger det til rette for de litt mindre festivalene. Det er som kjent planlagt å åpne opp «trinn 3» før festivalsesongen og den åpner for opp til 2000 gjester fordelt på 4 kohorter à 500 mann.

– Med et relativt stort jorde disponibelt får vi plass til 2 000 mennesker selv om vi må ta hensyn til 1-metersregelen og vi tror at folk er klare for konsertopplevelser og camp, sier Thomas Stensvand.

Han er en av tre arrangører og selv om han har vært med å arrangere både Fjordbrøl i flere år og nylig også GBfestivalen, har han aldri hatt så mange store navn på plakaten.

– Siden 2016 har det blitt arrangert festival i bygda, men aldri har det vært så mange og kjente artister på scenen på Herefoss. Det var jo med oss i Rød mix på scenen dette startet, og budsjettet hadde noen nuller færre da!

Overkommelige smittekrav

– Dialogen med kommuneoverlegen har vært positiv – forholdene tatt i betraktning. Vi ser det er utfordringer med å arrangere, men det er overkommelige krav. Det største uvissheten ligger i hvordan koronapass skal fungere i praksis, men det er lovet mer konkret informasjon og den er planlagt klar senest 22. juni.

Under konsertene må de dele deltakere opp i kohorter på 500 og hvis det selges flere enn 1 000 billetter må de lage felt bakover.

– Foruten at man da blir et lite stykke fra scenen tror vi det vil oppleves som en vanlig festival med både camp og det sosiale man husker fra tiden før korona. Det er sannsynligvis mange som uansett pleide å gå på konsert, men ikke stå helt inntil scenen.


Tidenes line-up

Petter «Katastrofe» gjorde comeback i bandet «Halva priset» og har nå ligget på 1. plass på hitlistene i flere uker nå med sangen «Den fineste Chevy’n». Return toppet listen så sent som i 2000 og Vestlandsfanden med flere topplasseringer på 80-tallet, så alt skulle ligge til rette for tre generasjoner med festivaldeltakere.

– Vi ønsker å være for så bredt publikum som mulig, så vi er veldig fornøyde med line-up’en i år. I tillegg til Halva Priset, Return og Vestlandsfanden kommer også Luxus Leverpostei, Torgeir & Kjendisene og våre lokale helter Korny & Latsabbene!

 

________________________

PRESSEMELDING / Fjordbrøl