Dagens markeringer av nasjonaldagen på Birkeland (BILDESERIE)

FLAGGHEISING. Speiderne heiste flagget på Tobias jorde klokken 08, og Birkeland Musikkorps spilte.

Som vanlig startet programmet på 17. mai tidlig på Birkeland. Og markeringer ble det, selvfølgelig med langt færre av bygdas innbyggere til stede ved de fleste steder.

Det har i år vært en feiring «i skyggen av pandemien», som Bjarne Bjorvatn uttrykte det i sin nettoverførte tale fra trappa til Tobias Gunvaldsen.

Gjennom dagen har musikkorpsene vært å høre rundt i bygda. Det er jo Birkeland.

17. mai-komitéene og andre frivillige har gjort en stor innsats for å gi oss en verdig nasjonaldag, også i 2021.

 

BILDESERIE:

 

KORPSMUSIKK. En spilleglad gjeng i Birkeland Musikkorps hadde sett frem til å endelig få spille litt for noen. De hadde en lang dag med start ved Tobias jorde klokken 08 og deretter marsJruter til både gamle Valstrand, Natveitåsen, Kleivstykket, Ospekollen og Smalsundlia. Etter en liten pause tok de fatt på Speiderveien og Grantunveien, før de endte opp med avslutning ved sykehjemmet.

 

 

VED MINNESTØTTA. Leder av 17. maikomitéen, Vemund Ruud, stod for bekransing av Minnestøtta og minnet dem som gav sitt liv for vår frihet.

 

GUDSTJENESTE. Mange fikk med seg Drive-In gudstjenesten ved Birkenes kirke også på årets 17. mai.

 

 

HORNMUSIKK. Birkeland Hornmusikk spilte både langs Strøget og i boligfeltene, slik at flest mulig skulle få et ekstra tilskudd av 17. mai stemning.

 

 

OlLDSTARS. Erfarne korpsmusikanter pusset igjen støv av instrumentene og bidra til å spre musikk og stemning til store deler av bygda. Her ved Tøane.

 

HOLDT TAKTEN. Gerda Hauge fikk orkesterplass til OldStars musikkband fra sin veranda I Tøane.