Brødrene Elias (12) og Johannes (14) Gumpen Engesland ble kretsmestere i terrengløp

KRETSMESTER. Johannes Gumpen Engesland. (Foto: Geir Daasvatn)

129 løpere deltok da Terrengkarusellen innledet sitt 50 års jubileum. Arrangementet ble holdt på idrettsplassen ved Hornnes Gymnas av idrettslaget Otra.

Det var mange sterke resultater fra løperne i Birkenes IL og IL Gry denne dagen, men to løp står igjen som markante. På denne dagen da Agder friidrettskrets innledet sitt 100-årsjubileum, ble det også løpt om kretsmesterskapet i Agder.

Her var det to brødre fra Birkenes som stakk seg frem på ypperste måte. Elias Gumpen Engesland og Johannes Gumpen Engesland er tross sine 12 og 14 år allerede blitt lagt merke til på idrettsarenaen. Begge har vist gode resultater i skisporet og tirsdag på Hornnes viste guttene også at de kan løpe fort.

Engesland brødrene ikke bare vant, men gjorde det med solide marginer. Dermed ble begge kretsmestere i Terrengløp 2021.

Dette er gutter idrettslaget på Birkeland kan være stolte av – og som med god utvikling kan bli meget gode i sine idretter.

KRETSMESTER. Elias Gumpen Engesland. (Foto: Geir Daasvatn)

Yngstemann Elias, som også figurerer i Equinor sin reklamefilm «Morgendagens talenter», har en motor utenom det vanlige. I et løp på beina har han slått alle, voksne inkludert. I det tradisjonelle løpet Flørenesløpet i Lillesand, er han i 2021 den med best løpstid av alle – inkludert også juniorer og seniorer -og han er 12 år.

Tirsdag løp de to brødrene ulike distanser, der tidsforskjellen ned til nummer to var oppsiktsvekkende. Elias løp 650 meter, og var hele 16 sekunder foran neste mann. Storebror Johannes løp 1300 meter, og var 45 sekunder foran neste løper på samme distanse.

Det deltok tre løpere fra Birkenes og 21 løpere fra IL Gry. Helene Tveit fra Gry var yngste deltager. Hun er bare 5 år gammel. Broren Håkon Tveit i 7-8 årsklassen, vant et sterk felt med blant annet flere løpere fra Otra – i en løype på 500 meter.